Bulvár

Ezekhez a logókhoz képest az Újpesté remekmű - összeállítás a legdurvább címerekről

A futballtörténelem legérthetetlenebb és leggázabb logóihoz képest az Újpest címere egy kész költemény.

Továbbra sem bocsátották meg az újpesti fanatikusok, hogy címerüket néhány hónappal ezelőtt egy WC-ülőkére cserélték, azóta is tart a háború a felek között. Noha kétségtelenül érthető a lila-fehérek felháborodása, hiszen az új ikon egészen nevetségesre sikeredett, talán valamelyest enyhül majd a csalódottságuk, ha meglátják az összeállításunkat a történelem legdurvább címereiről.

Fotó: OneFootball

Egy, az Újpesthez hasonlóan nagy hírű klubnál is a címerváltoztatás mellett döntöttek, de ez egészen friss történet. A Leeds Unitednek az évek során tíz címere is volt, a mostani immáron 1999 óta tekinthető hivatalosnak. Az újszerűnek tetsző tervezet azonban óriási mémgyárat indított be, ami egyáltalán nem csoda.

Vicces, de szerethető az olasz kiscsapat, a Benevento logója, melyen egy boszorkány látható a seprűjén. A boszi a 13. századi beneventói boszorkányokra utal, amelyet számos legenda övez. Messze nem a leggázabb, de kétségtelenül egyedi!

Fotó: FourFourTwo

A szingapúri FC Warriors 2013-ig a Singapore Armed Forces FC nevet viselte, közük sem volt semmilyen orrszarvúhoz. Amikor viszont a liga úgy döntött, hogy minden csapatnak egy állat kabalát kell választania, akkor a csapat az orrszarvú mellett döntött, amely végül a címerbe is bekerült. Nézzük azonban meg jobban ezt az állatot... mert az inkább valamilyen űrlény vagy egy darab kavics. Úgy tűnik, a szingapúri grafikusok nem a világ legtehetségesebbjei.

Fotó: FourFourTwo

A skót Alloa Athletic jelenleg a harmadik ligában vitézkedik, pedig ahogy azt láthatjuk, szteroidnak a címerállatuk sincs híján. Reméljük, szerencsétlen darázsnak legalább darázsnéval nincsenek gondjai az ágyban, ha már így felturbózta magát.

Fotó: FourFourTwo

Costa Rica nem panaszkodhat mostanság a futballjára, hiszen kijutottak a 2018-as világbajnokságra. Az élvonalban szereplő Limon Fc címere kapcsán viszont kérdések százai juthatnak eszünkbe. Ez most egy tornádó vagy egy citrom? Miért ennyivel izmosabb a bal keze, mint a jobb (lehet, hogy tornádóné elhagyta az urát?)? Mi az a barna valami, amiből jön a szél? Hogy marad fenn a korona a fején? Melyik testrészével rúgja az indokolatlanul zöld labdát? Annyi kérdés, de válasz egy sem...

Fotó: FourFourTwo

Ezek a német logók nem gagyik, nem viccesek, szimplán csak unalmasan rosszak. Különösen a Hamburg négyzeteire hívnánk fel a figyelmet, illetve a Werder és Wolfsburg copa-paste-jére. Mintha egy kínai gagyi márka szeretné hamisítani a nagy amerikai testvérét.

Fotó: FourFourTwo

Az angol Wycombe Wanderers mezszínei önmagában furcsák, hiszen sötét kék és világos kék színek alkotják a hazai mezüket és a címerüket is... de van ott még egy állat is. Amely le van láncolva? Kapott néhány ékszert? Vagy mégis mi az isten történt vele? Valószínűsíthetően túl sok volt neki a Guinness...

Fotó: FourFourTwo

Ezt a tunéziai tevét csak úgy itt hagynánk, minden egyéb gondolat vagy cél nélkül. Az elkövetője az Avenir együttese...

Fotó: FourFourTwo

Gyerekkorunk (már a 30-as korosztályé) egyik legkedveltebb meséje a kanadai-francia rajzfilmsorozat, a Babar volt. Az elefántok királyának kalandja 1989-ben indult és 2001-ben fejeződött be, 78 epizódot élt meg. És mindezt miért írjuk le? Mert Babar tovább él az olasz Catania címerében. Babar elpusztíthatatlan és örök!!!

Fotó: FourFourTwo

Sok probléma akad a Burton Albion logója kapcsán is, bár szívünkhöz közel állhat ez az angol kiscsapat. Egy igazi sörhasú melák, nem éppen futballcipőben rúgja az FC feliratú labdát, valószínűleg néhány jól irányzott sörital után. És milyen jól sikerült az a BA rövidítés emberünk beleiben. Parádé!

Fotó: FourFourTwo

És most ti jöttök? Melyik a világ leggázabb logója? Van esetleg egy Megye 2-es kis falu, ahol még a fenti hülyeségeket is überelték? Jöhetnek a címerek!