Australian Open

Komoly veszélyt jelent Chung Federerre - lesz meglepetés?

  • Cesc18

Górcső alá vettünk a Roger Federer-Hyeon Chung elődöntős összecsapást.

Azt már tudjuk, hogy a hölgyeknél Simona Halep és Caroline Wozniacki vívja a döntőt, míg az uraknál Marin Cilic a finálé egyik biztos résztvevője, viszont az még kérdéses, hogy a 19-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federer vagy a trónkövetelő Hyeon Chung lesz a horvát ellenfele. 

Nagyon nehéz meccs elé néz Federer. - Fotó: AusOpen

A 36 éves svájci legenda szettveszteség nélkül jutott el idáig, és csak az előző körben Tomás Berdych ellen volt benne a pakliban, hogy esetleg túlóráznia kell. Végül három játszmában oldotta meg ezt a meccset is, amikor nagyon kellett, akkor vagy előhúzta a legjobb teniszét vagy segített a cseh. Chung ellen egy jóval keményebb ütközetre számíthat, hiszen amíg Berdych nulla hittel játszott Federer ellen, addig a fiatal dél-koreai félelmet nem ismerve fog pályára lépni. 

Chung hatalmas tehetség és nincs semmi vesztenivalója. Nagyon izgatott vagyok. Novak ellen hihetetlen meccset játszott. Őt legyőzni a Touron az egyik legkeményebb dolog a sportunkban. Ez azt mutatja, hogy nagyon nyugodt és nagyszerű a gondolkozása. Azt hiszem ez egy érdekes meccs lesz, határozottan meg kell vizsgálnom, hogy mit játsszak ellene, ugyanis remek tulajdonságai vannak, különösen jól védekezik. 

- vélekedett ellenfeléről és a mérkőzésről Federer.

A svájci a torna előtt és közben is beszélt arról, hogy szerinte nem ő a favorit és nem egy 36 éves játékosnak kellene nyernie a versenyt. A játéka viszont még mindig olyan minőségű, amivel Grand Slam-címeket lehet behúzni, ám Chung személyében most egy brutális kihívója lesz. 

Fogadás a győztesre    
Hyeon Chung Roger Federer
4.50 1.12
Fogadási határidő: péntek, 9:30

A dél-koreai ugyanúgy, mint Djokovics, pokolian jól védekezik, nagyon erős a fonákja és van esze a játékhoz. Ha ugyanazt a teniszt hozza, mint eddig, akkor Federernek a legjobb formáját kell elővennie. Nyilván a rutin a svájci mellett szól, de ezzel a volt világelső szerb sem ment sokra. 

Federer egyébként hihetetlen erős mérleggel áll Grand Slam tornákon a top 50-en kívüli játékosok ellen.

A 2003-as Roland Garros óta 122-ből 121 ilyen meccset nyert meg, egyedül a 2013-as wimbledoni versenyen Szergij Sztahovszkij tudta ellene borítani a papírformát nem top 50-esként. 

Ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy ezen mérkőzések nagy részét nem olyan tehetséggel vívta, mint Chung. 

A fogadóirodák nem sok esélyt adnak az ázsiainak, de mi egyáltalán nem vennénk mérget arra, hogy ez egy egyoldalú elődöntő lesz. Szerintünk Chung képes lesz minimum egy szettet fogni, de azon se lepődnénk meg, ha öt felvonásban dőlne el a győztes kiléte.

  • Szettek száma - 3.5 felett @ 2.00