Nemzetek Ligája

Így látják a magyar válogatott esélyeit a fogadóirodák

Szerdán sorsoltak a Nemzetek Ligájában, a magyar csapat három verhető ellenfelet kapott a C Liga 2-es csoportjában. A kapitány szerint minden meccs egy döntővel ér fel, mi pedig megnéztük, hogyan látják az esélyeinket a fogadóirodák.

Georges Leekens szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott számára minden találkozó a Bajnokok Ligája döntőjéhez hasonló fontosságú lesz az első alkalommal kiírt, szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában. "Minden meccs olyan fontos, mint a Bajnokok Ligája döntője, maximálisan ki kell használni az időt szeptemberig a felkészülésre" - mondta a belga szakvezető csütörtöki sajtótájékoztatóján. Leszögezte, a munkát már szerdán elkezdték, a belgáktól például megkapták a görögök és az észtek elleni mérkőzéseik felvételeit.

A magyar csapat a görög, a finn és az észt együttest kapta ellenfélnek a C osztályban, a mérkőzések szeptemberben, októberben és novemberben lesznek.
A magyarok programja a Nemzetek Ligájában:
szeptember 8.: Finnország-Magyarország 18.00
szeptember 11.: Magyarország-Görögország 20.45
október 12.: Görögország-Magyarország 20.45
október 15.: Észtország-Magyarország 20.45
november 15.: Magyarország-Észtország 20.45
november 18.: Magyarország-Finnország 20.45

Leekens kiemelte, a magyar, a finn és a görög együttes nagyjából azonos játékerőt képvisel.  "Szoros lesz a csoport, sok múlhat az utolsó két mérkőzésen, lehet, hogy a finnek elleni zárótalálkozón múlik minden, a szurkolók ezeken az összecsapásokon sokat segíthetnek" - mondta Leekens. - "Nem szabad alábecsülnünk a többi csapatot, a legjobbat kell kihoznunk magunkból, hogy legyőzzük őket."

Leekens szerint nem szabad lebecsülni az ellenfeleket / Fotó: MTI

A Nemzetek Ligájában négy Eb-helyet lehet megszerezni. Minden osztályban alapesetben a csoportgyőztesek 2020 márciusában elődöntő-döntő rendszerben mérkőznek meg a 2020-as Európa-bajnokságon való indulás jogáért - ezen a kontinensviadalon az új Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. A négycsapatos rájátszásban gyakorlatilag azok a - csoportjukban legelőkelőbb helyen végzett - válogatottak szerepelhetnek majd, amelyek a 2019 őszén záruló hagyományos Eb-selejtezők során lemaradtak a részvételt garantáló első és második helyekről. A-, B-, C- és D-osztály csoportgyőztesei egy osztállyal feljebb jutnak, az A-, B- és C-osztály csoportutolsói pedig kiesnek. 

Hogyan látják az esélyeinket a fogadóirodák?

Néhány népszerűbb külföldi fogadóirodánál már lehet is fogadni a csoportok győztesére. Nem meglepő módon a világranglistán legelőkelőbb helyet elfoglaló Görögország a favorit, de nem sokkal utána a magyar válogatott következik. A bukik szorzói alapján a finn és az észt csapatnak vajmi kevés az esélye a csoportgyőzelemre.

A mérkőzésekre külön még nem lehet fogadásokat kötni, amint ez is megtörténik, természetesen arról is beszámolunk.

Fogadás a C Liga 2-es csoportjára
Görögország 2.20
Magyarország 2.62
Finnország 6.50
Észtország 10.00