Magyar válogatott

Zsebben van a rájátszás a Nemzetek Ligájában

Három verhetőnek tűnő ellenfelet kaptunk, a playoff azonban kemény diónak ígérkezik - leszimuláltuk.

A magyar labdarúgó-válogatott a görög, a finn és az észt csapattal mérkőzik a C osztályban az első alkalommal kiírt, szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában - dőlt el a sorozat lausanne-i sorsolásán szerdán.

uefa.com

Kis hazánk nemzeti tizenegye enyhén szólva sem remekelt az utóbbi időben. Több nehezen elfelejthető pofonba is belefutottunk, amik után nehéz bármely ellenfélről kijelenteni, hogy verhető számunkra.

Az első - rájátszást érő - helyért valószínűleg a görögökkel leszünk nagy harcban, akik ellen akkor is csak egy pontra voltunk jók, amikor ők a 2016-os csoport utolsó helyén végeztek, mi pedig a harmadikon. 

Magyarország#hun-hungary#10

Remélhetjük persze, hogy George Leekens mester lesz a magyar foci megmentője, de ha a realitások talaján maradunk, akkor szinte kijelenthetjük, hogy nem ez az új kiírás hozza majd meg az újabb Eb-indulásunkat.

Ezt persze már a sorsolás előtt is lehetett tudni, hiszen ha még valami csoda folytán (najó, simán) meg is nyernénk kvartettünket, a divíziónk legjobbjain rájátszásos formátumban kéne áthámozni magunkat, és itt olyan ellenfelek jöhetnek majd szembe, mint a vb-induló szerbek, szlovénok vagy akár a románok.

Folytatódhat az éjjel! fotó: mlsz.hu

Biztos, ami biztos, rizsázás helyett mi a biztonság kedvért leszimuláltuk a várható forgatókönyvet.

Senkit ne érjen meglepetésül, hogy milyen remek teljesítménnyel rukkolunk elő, íme az eredmények a csoportmeccseinkre. (A számok szigorúan tájékoztató jellegűek)

Nemzetek Ligája
C Liga / 2. csoport

MAGYARORSZÁG - Görögország

Első meccsünket laza 2-0-ás első félidővel indítjuk, mivel a görögök nagyképűen állnak ki ellenünk. Gulácsi a hajrában ugyan összehoz egy szerencsétlen 11-est a vendégeknek, de ez csak a szépítésre elég.

2-1

Finnország - MAGYARORSZÁG

Az északi csapat otthonában sokáig 0-0-ra áll a meccs, sőt a 80. percben hátrányba is kerülünk, azonban a hagyományos forgatókönyv szerint meglőjük a ráadáshoz közelítve a gólunkat, aminek köszönhetően már 4 pontunk van.

1-1

Észtország - MAGYARORSZÁG

Az első két meccs sikerére alapozva egy könnyed Dzsudzsi duplával "gázolunk át" az észteken.

0-2

Görögország - MAGYARORSZÁG

A 2016-os Eb-selejtezőhöz hasonlóan sokgólos meccset játszunk Athénban, a lépés azonban egy fokkal jobban jön ki, igaz 3-1-es vezetést pocsékolunk el, de az iksznek köszönhetően továbbra is remekül állunk.

3-3

MAGYARORSZÁG - Finnország

Újabb feszes, és rendkívül fizikális meccs, de Nikolicsnak köszönhetően bepöckölünk-tuszkolunk egy kínkeserves gólt, amely elégnek bizonyul a győzelemhez.

1-0

MAGYARORSZÁG - Észtország

A csoport elsőséghez immár elég az egy pont is, ami hamar veszélybe kerül, hiszen az észtek az első percben vezetést szereznek. A csapat szerencsére remek egységet alkot, és megfordítja a párharcot, és ugyan még egy öngól is "összejön", MEGVAN A RÁJÁTSZÁST ÉRŐ HELY.

2-2
A magyar válogatott tehát veretlenül 12 ponttal, 11-7-es gólaránnyal jut a rájátszásba

, aminek kimenetelét egyelőre sajnos az ellenfelek hiányában nem áll módunkban megjósolni.

Akinek esetleg nem közérthető a lebonyolítás, amely világos mint a nap, alább olvashat egy kisebb összegzést kontinensünk vadi új kiírásáról.

Az együttesek szeptemberben, októberben és novemberben oda-visszavágós alapon játszanak egymással a csoportelsőségért. Az élen záró válogatott 2020 márciusában az osztály másik három csoportjának győztesével elődöntő-döntő rendszerben mérkőzik meg a 2020-as Európa-bajnokságon való indulás jogáért - ezen a kontinensviadalon az új Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. Mindegyik osztályban azok a válogatottak szerepelhetnek majd a négycsapatos rájátszásban, amelyek a 2019 őszén záruló hagyományos Eb-selejtezők során lemaradt a részvételt garantáló első és második helyekről.A B-, C- és D-osztály csoportgyőztesei egy osztállyal feljebb jutnak, az A-, B- és C-osztály csoportutolsói pedig kiesnek. A Nemzetek Ligája első helyéről 2019 júniusában dönt az A osztály négy csoportgyőztese.
forrás: mti