Angol Ligakupa

Ezt az elődöntőt csak a Chelsea bukhatja el

Az Arsenal legjobbja lelépett, az új sztár nem játszhat, a Chelsea pedig hetek óta nem tud kikapni.

Ezt az elődöntőt csak a Chelsea bukhatja el. - Fotó: Archív

Szerdán a második elődöntő visszavágójára is sor kerül az Angol Ligakupában, amelyen két londoni csapat, nevezetesen az Arsenal és a Chelsea méri össze tudását. A továbbjutónak persze nem lesz könnyű dolga, hiszen a másik ágról a Manchester City érkezik. Az odavágón gól nélküli remit hoztak össze a felek, vagyis 0-0-ról indul a két csapat, azonban a vendégeknek a lőtt gólos döntetlen is jó eredmény lehet, mivel a rendes játékidőt követően, a 2x15 perc hosszabbításban már számít az idegenben szerzett találat.

1x2    
Arsenal Döntetlen Chelsea
2.64 3.20 2.45

Márpedig nagy esélye van a Chelsea-nek, hogy gólt, gólokat szerezzen szerdán az Emirates Stadionban, hiszen hétvégén formába lendült Antonio Conte csapata. A Kékek négyet vágtak Brightonban, pedig a kezdőcsapat fele sérülés vagy eltiltás miatt nem lehetett ott a pályán.

Nos, ezen futballisták közül jó páran visszatérnek, hiszen Pedro eltiltása lejárt, Gary Cahill, Thibaut Courtois, Daniel Drinkwater, Andreas Christensen és Ross Barkley is felépült sérüléséből. Jó előjelekkel várja tehát a vendégcsapat a mérkőzést, főleg úgy, hogy legutóbb december 12-én kapott ki, azóta pedig már 12 tétmeccset is lejátszott. 

[2685495] 2018-01-24 21:00:00 Arsenal - Chelseax;5

Ami a hazaiakat illeti, pont került Alexis Sánchez átigazolási hercehurcájára, a chilei a Manchester Unitedba igazolt, viszont az Old Traffordról Henrih Mhitarjan tette át székhelyét Londonba. Az örmény sztár azonban az idei Ligakupa-kiírásban már nem léphet pályára, mivel a MU színeiben játszott korábban a sorozatban.

A legjobbjának helyére igazolt játékosa nélkül kénytelen tehát meccselni Arséne Wenger, ráadásul Santi Cazorla, Olivier Giroud, Danny Welbeck biztosan kimarad, de Aaron Ramsey és Nacho Monreal játékára sincs sok esély. Igaz, nélkülük az Ágyúsok 4-1 arányban lemosták a Crystal Palace-t a pályáról szombaton, de a Sasok játékerőben meg sem közelítik a Chelsea-t.

Mindezek után tehát a vendégek az esélyesei a visszavágónak, s magának a párharcnak is, főleg a fentebb említett szabály miatt. Ugyanakkor a     szerint teljesen háromesélyes a találkozó, hiszen 2.64-szeres oddson fogadhatunk a hazaiak sikerére, a vendégek győzelme 2.45-szörös, míg a döntetlen 3.20-szoros pénzt érne. A fogadóiroda szerint a gólzáporra is jó esély van, mivel a 2,5-nél több találatra 1.65-szörös pénzt fizetne ki, s mindössze 1.55-szörös oddsot ajánl, ha mindkét csapat betalálna.

[2685495] 2018-01-24 21:00:00 Arsenal - Chelseax;