Szerencsejáték-ipar

További újítások a Tippmixprónál

Tavaly már a Szerencsejáték Zrt. bevételeinek 45 százaléka származott sportfogadásból - közölte az állami játékszervező.

Tovább emelkedett 2017-ben a fogadások értékesítésének részaránya a Szerencsejáték Zrt.-nél, így már a teljes bevétel 45 százalékát adva, miközben a számsorsjátékok forgalma 34 százalékra csökkent, a sorsjegyeké pedig 21 százalékra nőtt – közölte a Világgazdaság érdeklődésére az állami játékszervező sajtóirodája.

Ez azt jelenti, hogy a 2016-os adatokhoz képest 1-1 százalékponttal erősödött a sportfogadás és a sorsjegyüzletág súlya, miközben 2-vel gyengült a lottózásé.

Bár az üzleti év zárása még folyamatban van, a társaság előzetesen 10 százalék feletti árbevétel-növekedéssel számolt, a 2016-os 385 milliárd forint után 420 milliárd feletti forgalommal.

A Szerencsejáték Zrt. szerint jelentősen fejlődött az információ- és tartalomszolgáltatás, az eredményközlés, a sportfogadási kínálat pedig már a minősített fogadópontokon is elérhető. Emelkedett az élő fogadás népszerűsége, egyre többen használják a Tippmix Radar okostelefon-alkalmazást, és a sorsjegyek újításai is sikeresek voltak.

Januártól több mint 50 új bajnokság eseményei kerültek a kínálatba a Tippmixen és a Tippmixprón. A 2018-as események közül kiemelkedő a labdarúgó-világbajnokság, de fontos állomás lehet a téli olimpia és a budapesti rendezésű divízió I/A-s jégkorong-vb is.

A játékszervező szerint a magyar érdekeltségű eseményekre irányuló fokozott figyelmet jelzi az is, hogy az élő fogadási lehetőségek között már a férfi és női vízilabda OB I. kiemelt mérkőzései is felfedezhetők. Idén már az egész évben 24 órában lesznek fogadhatók élő események, ráadásul a   -n  havonta több száz esemény élő streamközvetítéssel is követhető lesz, például az olasz labdarúgó-bajnokság összecsapásai.

 

(forrás: vg.hu)