NFL

Íme a Super Bowl szorzói!

A várakozásoknak megfelelően a Patriots a favorit az 52. Super Bowlon.

Fotó: KSTP TV

A várakozásokkal szöges ellentétben a Philadelphia simán, a New England pedig izzadva jutott be az 52. Super Bowlba. A minneapolisi nagydöntőnek a Hazafik futnak neki favoritként, ami nem csoda, hiszen az Eaglest már többször nagyon leírták a szakértők és az ellenfelek, ám pontosan ez is lehet Nick Folesék egyik nagy esélye.

A nemzetközi bukmékerek átlagoddsai
Philadelphia Eagles New England Patriots
2.90 1.43

A Philly ugyanis hétfő hajnalban olyan játékot mutatott be, amely a világ bármelyik csapata ellen elég lett volna. Foles hibátlanul dobott, az Eagles védelme pedig kivégezte a Minnesota támadósorát. 

A két csapat utolsó hat meccséből kettőt nyert a Philly (köztük a legutolsót, 2015-ben), ezen hat találkozón pedig 58 volt az átlagpontszám.

Ezzel szemben a New England csak szerencsével, illetve egy kis bírói támogatással jutott túl az ismételten szenzációsan játszó Jacksonville-en. Bradyék -11 pontról álltak fel és ha a túloldalon egy Blake Bortlesnál kicsit jobb irányító dolgozik, most aligha ünnepelnék Foxborough-ban AFC bajnoki címet.

A bukmékerek az esélyeknek megfelelően a Patriotsot hozták ki favoritnak, Bradyékre 1.43-as szorzón és 5.5-ös hendikeppel fogadhatunk a legtöbb nemzetközi bukinál. Ami a pontszámokat illeti, 48-as határt lőttek be az irodák az 52. nagydöntőre, ami nem kevés.

A Super Bowl magyar idő szerint február 5-én, 00:30-kor kezdődik, míg a Pro Bowl január 29-én lesz Orlandóban.