Tenisz

Erre fogadj a Fucsovics-Federer meccsen - napi tippek az Australian Openre

Górcső alá vettük az ausztrál nyílt teniszbajnokság hétfői játéknapját.

Hétfőn a tábla alsó felén is fény derül a negyeddöntős párosításokra, és bizony akár Fucsovics Márton neve is ott lehet a legjobb nyolc között, igaz, ehhez a nyíregyházi tehetségünknek a sportág királyát, Roger Federert kellene legyőznie. Nyilván erre vajmi kevés esély mutatkozik, de már az is elképesztően nagy dolog, hogy ez a párosítás összejött. Olyannyira, hogy a jelenlegi lebonyolításban (1982) korábban még egyetlen férfi magyar játékos sem jutott ilyen magasságba Melbourne-be

Federernek ez egy rutin meccs, Fucsovics viszont élete összecsapására készül, ám edzőjével, Sávolt Attilával nem úgy fogják fel, mint egy jutalom játék. Ez a hozzáállás nagyon szimpatikus, hiszen senki sem verhetetlen. Természetesen Marcitól élete meccse kell, sok-sok extrával, de mikor, ha nem most hozhatja ezt ki magából.

Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton Roger Federer
8.25 1.01
Fogadási határidő: 05:00
Sávolt szerint, ha Fucsovics az első két szett egyikét megnyeri, akkor 40% körül lenne az esélye a győzelemre. 

Természetesen egy játszmát sem lesz egyszerű fognia, de, ha hasonlóan bátran játszik, mint ahogyan Jan-Lennard Struff tette a második körben a svájci ellen, akkor ott lehet majd Federer nyomában. 

Fogadás szempontjából nagyon nem könnyű meccs, hiszen a helvét legenda 3-0-s győzelme is csak 1.25-szörös pénzt fizet.

Amiben mi fantáziát látunk, hogy az első szettet Federer dominálni fogja és 6-2, 6-1-gyel, vagy akár 6-0-lal húzza be. Marci először játszhat majd a Rod Laveren, korábbi Grand Slamekről sincs tapasztalata, hogy milyen egy ekkora pályán teniszezni, szóval véleményünk szerint a mérkőzés elején biztosan ideges lesz. Sokszor látni az ilyen meccseken, hogy egy nagyon sima első szettet egy sokkal szorosabb második követ. Most is ezt a forgatókönyvet várjuk. 

  • Első szett játékok száma - 8.5 alatt @ 2.50

 

Fognini borsot törhet Berdych orra alá. - Fotó: ATP

Ami a másik három nyolcaddöntőt illeti, a legszorosabb ütközetet Fabio Fognini és Tomás Berdych összecsapása hozhatja. A cseh meglepően simán győzte le Del Potrót, azonban most egy merőben más stílusú játékos áll majd vele szemben. Fognini hét év után juthatna ismét GS-en negyeddöntőbe, és van olyan jó formában, hogy a jelenlegi Berdych-el felvegye a kesztyűt.

Fabio Fognini-Tomás Berdych
hatharom.com
Játékok száma - Több, mint 38.5
@1.85
Fogadási határidő: hétfő, 2:15

 

Papíron a nap legsimább meccsének Dominic Thiem és Tennys Sandgren ütközete ígérkezik. Csak azért papíron, mert az osztrák hajlamos bárki ellen túlórázni. Éppen ezért ebbe a meccsbe nem is nyúlunk bele. 

Az utolsó nyolcaddöntőben Novak Djokovics és Hyeon Chung méri össze tudását, ami akár egy nagyon izgalmas derbi is lehet. A dél-korai tehetség is kezd beérni, az előző körben 2.55-ért nyerettük Alexander Zverev ellen, és akár egy pluszos hendivel most is jó lehet. Djokovicsnak észnél kell lennie, mert Chung borzasztó veszélyes játékos.