Férfi kézi Eb 2018

A franciák és a spanyolok meccsére fogadunk - napi tippek az Eb-re

A horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokságra tippmestereink - Tomihmv és mr. blonde -, arra vállalkoztak, hogy megközelítőleg minden játéknapra összeállítanak egy szelvényt.

Győzelemmel indíthatják a franciák a középdöntőt. - Fotó: cro2018.ehf-euro.com

Svédország-Franciaország
Tipp: Franciaország
Odds:
1.52@ Tippmixpro

Négy nap pihenő után csap össze az 1-es jelű középdöntő csoport két százszázalékos válogatottja, nevezetesen Svédország és Franciaország.

A felek közül a gallok teljesítenek stabilabban, hiszen eddig mindhárom meccsüket behúzták a tornán, míg a svédek kikaptak Izlandtól a nyitókörben, ám oltári szerencséjükre azt az eredményüket nem vitték magukkal a második szakaszra. A horvátok ellen viszont már jól játszottak a skandinávok, azonban a franciák teljesen más kávéház.

Karabaticék a norvégok elleni meccset leszámítva szinte meg sem izzadtak, annyit adtak ki magukból, ami az osztrákok és a fehéroroszok elleni elég volt a magabiztos sikerhez. Avagy jobb előjelekkel várják a találkozót, arról nem is beszélve, hogy a tavalyi világbajnokság negyeddöntőjében három góllal múlták felül a svédeket.

Összességében nem lesz ez egyszerű mérkőzés a magasabb játékerőt képviselő franciák számára, azonban úgy véljük, hogy nem hibáznak, s behúzzák a találkozót, s óriási lépést tesznek az elődöntő felé.

Macedónia-Spanyolország
Tipp: Macedónia +6,5
Odds: 
1.25@ Tippmixpro

A torna egyik meglepetéscsapat eddig a macedón, amely csoportelsőként jutott be a középdöntőbe, miután Szlovénia és Montenegró legyőzése után döntetlent játszott a címvédő Németországgal.

Macedónia nagy küzdésben van ezen a tornán, hiszen két egygólos siker és a remi azt mutatja, hogy az utolsó pillanatokig kellett küzdnie minden mérkőzésen.

A spanyolok a mienk csoportjából mentek tovább, a csehek ledózerolása után a magyarok ellen egy szoros meccsen nyertek, majd hárommal kikaptak az életükért küzdő dánoktól.

A pihenő mindkét válogatott számára jól jött, volt idő rendezni a sorokat, ez viszont véleményünk szerint jó előjel a tippünknek, hiszen a spanyol válogatott papíron nagyobb játékerőt képvisel.

A két gárda a tavalyi vb-n is összemérte erejét, akkor a spanyol csapat 29-25-re tudott nyerni.

Az oddsok alapján most is hispán győzelemre van kilátás, de véleményünk szerint nem lesz egy egyszerű mérkőzés. Több tényező is a macedónok mellett szól, például, hogy a földrajzi távolságokat miatt lényegesen több szurkolójuk lesz majd a lelátón. Canellas és Dusebajev személyében két spanyol klasszis is a Vardar Szkopjét erősíti, ahol az a Raúl Gonzalez az edző, aki a macedónok szövetségi kapitánya is.

Mindkét gárda szereti a lassabb lefolyású, alacsonyabb gólszámú találkozókat, így véleményünk szerint a macedónokra kínált eltolt +6,5-es hendikep a legjobb tipp erre a mérkőzésre.

hatharom.com

Svédország-Franciaország Franciaország
Macedónia-Spanyolország Macedónia +6,5
@1.90
Fogadási határidő: Szombat 18:15