Német foci

Dárdaiékkal dupláznánk pénteken

A Borussia Dortmund a Bundesliga 19. fordulójában a fővárosba látogat, és az Olimpiai stadionban a Hertha ellen lép pályára. A kék-fehérek legutóbbi 7 hazai meccséből 6-szor jött az az opció, amire a Dortmund elleni rangadón fogadunk.

A berlini csapat remekül zárta 2017-et, hiszen az őszi szezon zárómeccsén idegenben 3-2-re verték a tavalyi ezüstérmes RB Leipziget, és azáltal 4 meccses veretlenségi sorozatot produkáltak. Ennek fényében különösen fájó volt a múlt heti 1-0-ás zakó a Stuttgart otthonában, és pénteken sem számíthatnak sétagaloppra.

Bár idén nem annyira dominánsak otthon mint az előző években, így is bizonyították már, hogy a nagy csapatokat képesek megizzasztani, elég ha csak a Bayern elleni 2-2-re gondolunk. Mérlegük az Olimpiai stadionban "ganz egal", hiszen 4 győzelem mellé 2 iksz és 3 vereség is becsúszott, a gólarányuk pedig 15-14. 

1x2    
Hertha Döntetlen Borussia Dortmund
3.30 3.35 2.10

A Stuttgart elleni kisiklás azért is lehet különösen fájó, mert nem sikerült betalálniuk, pedig eddigi szezonjuk meccsenkénti gólátlaga majdnem 1.5 - ehhez Dárdai annyit tett hozzá a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy "Egyszerűen gólt kell lőnünk." A csapat veterán csatára, Salamon Kalou pedig a következőket mondta:

 Mindkét csapat nyerésre fog játszani, ezért egy nyitott meccs várható, sok helyzettel mindkét oldalon.

Az ex-Chelsea-játékos remek formában van hiszen legutóbbi 4 bajnokijukon 4 gólt jegyez, köztük egy duplát a Hannover elleni hazai találkozón.

Egymás elleni meccseik vegyes képet festenek, hiszen igaz, hogy Dárdaiék a szezon elején 2-0-ra megégtek idegenben, márciusi meccsükön azonban legyőzték a darazsakat 2-1-re, és látható, hogy általában szoros párharcokat vívnak.

[2544077] 2018-01-19 20:30:00 Hertha Berlin - Borussia Dortmundx;5

A Borussia Dortmundnak is csalódást keltően indult a tavaszi szezon, hiszen a Signal Iduna Parkban csak egy 0-0-ra futotta a Wolfsburg ellen. Ennek ellenére lassan kijelenthető, hogy kilábaltak a gödörből, hiszen mióta Peter Stöger átvette a csapatot, két győzelem és egy döntetlen a mérlegük, és a Német Kupában is egy elfogadható 2-1-gyel maradtak csupán alul a Bayern ellen.

Idegenben majdnem 2-es gólátlagot hoznak, és bár legutóbbi 5 meccsükön 3-szor legalább 3 találat született meccseiken, jól mutatja az osztrák tréner által megreformált védelem hatékonyságát, hogy vele az élen 3 párharcukon mindössze 1 gólt kaptak.

A farkasok elleni meccsről fegyelmezetlenségi okok miatt ejtett Pierre-Emerick Aubameyang ismét nem lesz ott a keretben, és az egyre erősödő pletykák azt sejtetik, hogy az Arsenallal való megegyezését napokon belül bejelenthetik. Arséne Wenger legutóbbi nyilatkozatában ismét elhatárolódott a gaboni megszerzésétől, tehát nehéz megítélni, hogy kinek lehet hinni az ügyben, a darazsak sportigazgatója, Michael Zorc mindenesetre a következőket mondta a csatár kimaradásával kapcsolatban:

"Aubameyang Dortmundban maradt edzeni. Úgy éreztük, hogy az elméjét más dolgok foglalják most le, szóval adódott a kérdés, hogy képes lenne-e így segíteni minket Berlinben."

Persze a fekete-sárgák támadó szekciója nélküle is bivaly erős, Yarmolenko, Schürrle és Götze is a kezdőbe várható. Az előzetesek alapján így fest a felállás, amiben a fiatal Sancho lehetséges, hogy lehetőséget kap az amerikai tehetség, Pulisic helyén.

Fotó: whoscored.com

A pénteki fordulónyitó meccs tehát rendkívül intenzívnek ígérkezik, rengeteg helyzet és gyakran szétcsúszó középpályák várhatóak, így a háromesélyes fogadást mellőzve az alábbi opcióban látunk értéket.

Hertha - Dortmund
hatharom.com
MINDKÉT CSAPAT SZEREZ GÓLT + GÓLSZÁM 2,5 - Igen és több
@2,20
Fogadási határidő: 20:30
[2544077] 2018-01-19 20:30:00 Hertha Berlin - Borussia Dortmundx;
239384