Premier League

Most nem éri meg a Chelsea-re fogadni

  • mr.blonde

Előreláthatólag izzasztó 90 perc vár a Chelsea-re a Premier League-ben, Antonio Conte ugyanis több alapemberére sem számíthat a Brighton ellen.

Úgy fest a Chelsea-nél is kiütközik a decemberi nagy hajtás, hiszen a londoni Kékek szekere igencsak döcögött az elmúlt meccseken. Antonio Conte fiai szerdán csak büntetőrúgások után jutottak tovább az FA Kupában a Norwich ellen, azt megelőzően pedig zsinórban három 0-0-s döntetlent sikerült összehozniuk.

1x2    
Brighton Döntetlen Chelsea
5.25 3.75 1.60

Hiába a bő keret, a folytonos győzelmi kényszer előidézhet gyengébb periódusokat, márpedig a Chelsea mostanában nem remekelt, a mentális fáradtság pedig több játékosnál is megjelent.

Az FA Kupa-találkozó hosszabbításának hajrájában ugyanis előbb Pedro, majd Morata is a kiállításra sorsára jutott, ez pedig azért kellemetlen, mert angol szabályok értelmében az eltiltások vonatkoznak a bajnokságra is.

Ez viszont azt jelenti, hogy az elmúlt hetekben gólínségben szenvedő Chelsea a Brighton elleni meccsre elveszítette házi gólkirályát és egyik kezdő támadóját is.

A szombati bajnokin így szinte biztos ott lesz a kezdőben az a Michy Batshuayi, aki az elmúlt napokban várható klubváltásával került a címlapokra. A belga támadó mindössze kétszer volt kezdő a PL-ben, összesen pedig két gólnál jár.

A két eltiltott mellett Conte további sérültekkel is kénytelen lesz számolni. Cesc Fabregas térdsérüléssel bajlódik, Gary Cahill a Leicester City ellen dőlt ki a sorból, David Luiz most van felépülőben, a nemrég igazolt Ross Barkley pedig még lábadozik héthónapos kényszerpihenője után.

Fotó: goal.com

A Brighton a 16. helyen tanyázik a tabellán, négy forduló óta nyeretlen, előnye a kieső helyen álló Stoke Cityvel szemben három pont.

Az életükért küzdő kiscsapatok viszont gyakran megérzik a "vérszagot", hazai pályán pedig nem is esélytelenek a tartalékos címvédő ellen. A most futó szezonban csupán két meccset bukott el a Brighton odahaza, augusztusban a Man. City (0-2), december elején pedig a Liverpool (1-5) távozott három ponttal. Azt a liverpooli ötös leszámítva, nem igazán szórják meg az Amex Arénában a Brightont, a Chelsea pedig utolsó 5 idegenbeli meccséből háromszor is rúgott gól nélkül maradt.

 

Mi következik ebből?

Ahogy a Manchester City vagy akár a Barcelona, a Chelsea esetében is érezhető, hogy olykor elfogy a szufla. A londoniak december 9-én kaptak ki utoljára, de azóta már 11 (!) tétmeccset is letudtak veretlenül, a bő egy hónap időtartam alatt pedig ez a szám több, mint brutális.

Az kétségtelen, hogy a Brighton nem egy világverő alakulat, de küzdeni azt tud, a telt ház garantált, lesz hajtás abban biztosan lehetünk. Éppen emiatt nem gondoljuk, hogy megéri most a Chelsea-re fogadni, az érték egyértelműen a másik oldal szorzójában van.

Brighton - Chelsea
hatharom.com
Brighton +1 AH
Odds: 1.76
Fogadási határidő: szombat 13:00
[2522974] 2018-01-20 13:30:00 Brighton - Chelseax;
237903