Tipp

32 csapat közül is a favoritra éri meg fogadni - ötszörös pénzt kaszálhatunk

  • varin

Nehezen látszik, hogy melyik csapat szorongatja majd meg az Atlético Madridot az EL-trófeáért.

Noha még csak a legjobb 16 közé jutás a tét az Európa Ligában, én úgy vélem, egyértelműen lehet favoritot kikiáltani a második számú kupasorozatban. Az Atlético Madridnak nem csak a sorsolása kedvező, de az is, hogy a vetélytársak egymást üthetik ki, valamint egyszerűen jobb és motiváltabb lehet Diego Simeone gárdája a riválisoknál.

Madridban ugyanis pokolian kezdődött az év, a BL-kiesést követően egyesek már szétesést vizionáltak, ám jelenleg úgy tűnik sem az argentin mester, sem pedig a legnagyobb értékek nem hagyják el a léket kapott hajót. Ezen bárka befoltozásán azonban nagyon dolgoznak a Wanda Metropolitanóban, ennek pedig látszik is az eredménye, a Karabakh elleni szégyent követően 11-2-1 a Matracosok mérlege, ráadásul veretlenek maradtak a Real Madrid és a Chelsea ellen is.

Jól sikerültek a téli átigazolások az Atléticónál, Vitolo és Diego Costa is eredményes volt már legalább egyszer.

Griezmannéknak a bajnokságban talán nem lehet akkora motivációjuk, a 2-3. helyüket különösebb veszély nem fenyegeti, míg a bajnoki címre kevés esély mutatkozik. Az egyetlen, ami motiválhatja a játékosokat, az a Real Madrid megelőzése, amely mindig örömteli fricska Madrid fanatikusabb felében.

Talán ez is lehet a tippünk egyik gyenge pontja, hogy néhány riválissal ellentétben a Madridnak nem létkérdés az EL-győzelem, hiszen a BL-indulás zsebben.

Fotó: Zimbio

A többi kandidált csapat azonban vagy a bajnokságban küzd magasztosabb célokért vagy pedig nehéz sorsolást kapott. Hiszen amíg az Atlético Madrid ellenfele a dán Koppenhága lesz, addig a Lipcse-Napoli, a Villarreal-Lyon és a Dortmund-Atalanta párharcban is egy erősebb csapat kihullik majd.

Az oddsok alapján egyébként az Arsenal a fő vetélytárs, akiknek ráadásul lehet, hogy csak az EL marad, mint BL-mentsvár, de azt a Bournemouth ellen is láthattuk, hogy ez a csapat jelenleg nem Atlético Madrid-szintű, ha pedig Sánchez távozik, az még Aubameyang leigazolása esetén is komoly mélyütés érhetné a csapatot.

Az Atlético már kétszer is megnyerte az Európa Ligát, így rutinosnak számítanak ebben a sorozatban, ráadásul egy olasz, angol vagy német csapattal ellentétben a spanyolok komolyan is veszik az EL-t - nem véletlen, hogy 2010 óta ötször hispán gárda nyerte a címet.

Mindezek szellemében a bukmékerek által kínált 4.50-5.00-ös szorzó igencsak value-nak tűnik a végső győzelemre, különösen egy jó sorsolás esetén.

hatharom.com
Atlético Madrid nyeri az Európa Ligát
@4.55
Eddig éri meg: 3.50
Tét: 4/10