FA Kupa

A Leicesterre és a West Hamre fogadunk

Mindkét élvonalbeli csapat alacsonyabb osztályút fogad a megismétlendő FA Kupa meccsén, avagy kötelező továbbjutniuk.

Sima sikert várunk a Leicestertől kedden. - Fotó: Archív

Leicester-Fletwood
Tipp: Leicester
Odds:
1.22 @ Tippmixpro

Meglepetésre január első hétvégéjén a Leicester City nem bírt a harmadosztály középcsapatának számító Fleetwood Town csapatával, így a Rókák újrajátszásra kényszerülnek.

A Citynek maximum annyi mentsége lehet, hogy az első meccset idegenben játszotta, ráadásul a szokásosnál jóval tartalékosabb felállásban küldte pályára övéit Claude Puel mester, hiszen a szombati, Chelsea elleni, illetve a fleetwoodi mecshez képest hét helyen történt változás a kezdőben.

Borítékolható, hogy ezúttal sem jut szóhoz minden kulcsjátékos a Town ellen, de annyi biztosan ott lesz a pályán, hogy a Leicester dominálni tudja a találkozót. Így pedig elkerülheti a szégyent, s óriási esélye lesz, hogy hazai pályán legyőzze harmadosztályú riválisát, s továbbjusson a következő körbe, ahol a szintén League One-ban szereplő Peterboroughval játszhat, vagyis gyakorlatilag karnyújtásnyira van a Rókáktól a legjobb 16.

[2693869] 2018-01-16 20:45:00 Leicester - Fleetwoodx;

West Ham-Shrewsbury
Tipp: West Ham
Odds: 
1.50 @ Tippmixpro

A Leicesterhez hasonlóan a West Ham is ugyanabban cipőben jár, a Kalapácsosok szintén egy harmadosztályú csapat, nevezetesen a Shrewsbury Town ellen kényszerülnek megismételt mérkőzésre. A differencia csupán az, hogy a Town feljutó helyen áll a League One-ban.

Ettől függetlenül a WHU-nak már az odavágón illett volna eldönteni a továbbjutó kilétet, de David Moyes egy olyan alkalmi csapatot küldött pályára másfél hete, hogy az is csoda volt, hogy gól nélküli remivel lehozta a gárda a meccset. Hogy mást ne mondjuk, a hétvégi, Huddersfield elleni mészárlás és az FA Kupa ütközethez képest hét helyen változtatott a skót menedzser, mindezt ráadásul a legfontosabb posztokon tette.

Mivel távolabb került a West Ham a veszélyzónától a Premier League-ben, így nagy a valószínűsége annak, hogy Moyes egy jóval acélosabb csapatot küld pályára az Olimpiai Stadionban. Egyébként is, a Leicesterhez hasonlóan, óriási égés lenne, ha a Kalapácsosok nem nyernének hazai pályán a rendes játékidőben a Shrewsbury ellen. Pláne, hogy a következő körben akár a szintén harmadosztályú Wigannal is összecsaphat a WHU, avagy nagy esélye van a londoniaknak, hogy bemasírozzanak a legjobb 16 közé.

[2694489] 2018-01-16 20:45:00 West Ham United - Shrewsburyx;
hatharom.com
Leicester-Fletwood Leicester
West Ham-Shrewsbury West Ham
@1.83
Fogadási határidő: 20:45