Forma-1

Tízből hat ember Hamilton címvédését várja

A brit klasszis az idei szezon legnagyobb favoritja és rá fogadnak a legtöbben.

Ugyan a 2018-as Forma-1-es szezon rajtjától (március 25) még több, mint két hónap választ el minket, sokan azonban már most megteszik tétjüket a világbajnokot illetően. A tavalyi szezon a nagy szabályváltoztatások ellenére sem hozott változást, a Mercedes hatalmas fölénnyel megszerezte a konstruktőri címet, Lewis Hamilton pedig az egyéni trófeát söpörte be. 

2018-ban is Hamilton lesz a leggyorsabb? - Fotó: skysports.com

A brit klasszis 20-ból kilenc futamon bizonyult a legjobbnak, így természetesen 2018-ban is ő számít a legkomolyabb favoritnak a vb-címre. 

"Nem meglepő módon ismét Lewis Hamiltont tartjuk a bajnokság legnagyobb esélyesének, igazi ellenfélként pedig csak Sebastian Vettelt tudjuk megemlíteni" - nyilatkozta a Bovada sportfogadás-menedzsere, Kevin Bradley az NBC Sportsnak.

Hamilton volt az előző bajnokság favoritja, és végül nyert, a fogadók pedig továbbra is benne látják a legnagyobb fantáziát, hiszen a befolyó összeg 60%-a a Hamiltonra fogadóktól érkezik, míg a két versenyzőre érkező fogadások a teljes összeg 80%-át teszik ki.

"Figyelembe véve, hogy ők ketten a 10 legutóbbi bajnokságból 8-at megnyertek, egyértelmű, hogy idén kik lehetnek a legesélyesebbek." (forrás: hu.motorsport)

Ha az oddsokat vizsgáljuk, érdekes, hogy Hamiltont és Vettelt nem Bottas vagy Raikkönen követi a sorban, hanem a két Red Bullos, Verstappen és Ricciardo, előbbi vb-címére pedig csak kicsivel fizetnek többet, mint a Ferrari németjére. 

Ki nyeri a 2018-as Forma-1-es bajnokságot?
   
Lewis Hamilton 2.25
Sebastian Vettel 4.33
Max Verstappen 5.00
Daniel Ricciardo 7.50
Valtteri Bottas 15.00
Fernando Alonso 15.00