Téli olimpia

Ajándék a magyarok ellen fogadni?

  • varin

A külföldi szakértők nem várnak érmet Magyarországtól, de a Liu testvérekben bízhatunk.

Fotó: M4 Sport

Egy hónap múlva kezdődik Phjongcsangban, Dél-Koreában a 2018-as téli olimpia, melyre néhány fogadási lehetőséget már a Tippmixpro is publikált oldalán. Habár egyelőre kérdéses, hány magyar sportoló lesz ott Ázsiában, a bukméker nem fűz vérmes reményeket a magyar érmekhez.

Magyarország 22 téli olimpián vet eddig részt, összesen 2 ezüst- és 4 bronzérem a mérlege, ám 1980 óta egyetlen érmet sem szereztek sportolóink.

Jelen állás szerint minimum 12, de inkább 18 versenyzőt delegál a magyar csapat a tornára, amely nagy részét a rövidpályás gyorskorcsolyázók adják.

Hány aranyérmet szerez Magyarország a 2018-as téli olimpián
   
0.5 alatt 0.5 felett
1.40 2.50

Mint az látható, igen busás haszonra tehetnénk szert, ha legalább egy aranyat szereznének sportolóink Dél-Koreában, ám Nagy Zsigmond csapatvezető és Orendi Mihály, a MOB téli sportokért felelős alelnöke is reményét fejezte ki, hogy mégis borítják a papírformát.

"A Liu fivérek és a férfi váltó bárkit képes legyőzni" - fogalmazott Orendi. Rajtuk kívül még Miklós Editnek lehetett volna reménye egy fényes éremre, ám sajnos súlyos sérülése miatt ő biztosan nem lesz ott az olimpián.

A külföldi szakérték nem várnak magyar érmet

Az aranyérem mellett az összes éremre is lehet fogadni a magyar állami bukmékernél, itt 1.5-es határon 1.60-at fizetnek az underre és 2.05-öt az overre.

A 2018-as phjongcshangi téli olimpia február 9-én kezdődik és február 25-én zárul. A nyári olimpiához hasonlóan a 16 hivatalos versenynapon át zajló téli játékokon 15 sportág 102 számában hirdetnek bajnokot. Szocsiban 98 aranyérmet osztottak ki.