Premier League

A Liverpool veheti el a Manchester City "szüzességét"

Hetek óta rezeg a léc a Citynél, avagy Coutinho nélkül is lenyomhatja a Liverpool a manchesteri csapatot.

A Liverpool veheti el a Manchester City "szüzességét". - Fotó: Twitter

A Premier League 23. fordulójának rangadóján a Liverpool és a Manchester City együttese feszül egymásnak az Anfield Roadon. A vendégek utcahosszal vezetik a bajnokságot, míg a hazaiak egyik legjobb játékosa, Philippe Coutinho eligazolt Barcelonába, azonban mégsem szabad leírni a Vörösöket vasárnap.

1x2    
Liverpool Döntetlen Manchester City
2.90 3.50 2.20

Merthogy a Manchester Citynél hetek óta rezeg a léc, legalábbis a tekintetben, hogy mikor veszíti el veretlenségét Angliában. Pep Guardioláék "mélyrepülése" a Leicester elleni Ligakupa találkozóval kezdődött, a Rókák otthonában csak büntetőkkel tudtak továbbjutni. Ezt követően a Bournemouth csapatát kiütöttek, Newcastle-ben viszont nyögvenyelős győzelmet arattak, majd az 2017-es esztendő utolsó napján a Crystal Palace a hosszabbításban hibázott büntetőt, így a City kihúzta gól nélküli remivel. A Watford nem okozott gondot Sergio Agüeróéknak, s noha a Burnley és a Bristol City együtteseit is legyőzték, a két kiscsapat félidőben vezetett az Etihadben, a másodosztályú Bristol pedig mindössze a 92. percben bukta el meccsét Manchesterben.

Látható a felsorolásból, hogy a City az utóbbi hetekben közel sem játszott olyan erősségű csapattal, mint a Liverpool, avagy, ha a Vörösök előnyre tudnak szert tenni, akkor jó esélyük van arra, hogy legyőzzék az Égszínkékeket, akiknek egyébiránt ez lenne az első vereségük az idei szezonban Angliában.

[2522967] 2018-01-14 17:00:00 Liverpool - Manchester Cityx;5

Márpedig erre mutatkozik esély, még az őszi 5-0-s siker ellenére is, hiszen a sztárok halvány formája mellett Benjamin Mendy, Phil Foden, Vincent Kompany és Gabriel Jesús biztosan nem lép pályára, és David Silva is nagy kérdőjel, akinek családi gondjai vannak, s az egyik mérkőzésen bevethető, a másikon pedig nem.

Ezzel szemben a Vörösöknél, ha minden jól megy, biztosan már csak Bogdán Ádámra és Nathaniel Clyne-ra nem számíthat Jürgen Klopp, míg a Barcába igazoló Coutinhót Georginio Wijnaldum pótolhatja. A hollandról pedig tudjuk, hogy nem rossz játékos, s most itt a lehetőség, hogy újfent bizonyítson, hogy képes irányítani a liverpooliakat, mint ahogyan remekül tette még az év elején az Arsenal elleni 4-0-s diadal alkalmával, amikor Coutinho nem játszott sérülés miatt.

Mindezek mellett a statisztika is az LFC mellett szól, hiszen a Liverpool az utolsó négy hazai bajnokiját megnyerte a Manchester City ellen, a legutóbbit 2016 utolsó napján, méghozzá Wijnaldum pazar felhőfejes góljával.

Összességében tehát egy pazar, támadófocit hozó mérkőzésre van kilátás, ahol vélhetően a gólokkal sem maradnak adósak a csapatok. Egyébiránt a bukmékerek szerint is nagy esély van a gólzáporra, hiszen a     mindössze 1.45-szörös szorzót kínál a 2,5-nél több találatra, s csak 1.40-szerest arra az eshetőségre, ha mindkét csapat betalálna.

Háromesélyben már más a leányzó fekvése, gyakorlatilag megjósolhatatlan, hogy mi lesz a találkozó végeredménye a bukik szerint, a magyar állami iroda például 2.90-szeres oddsot ajánl a hazaiakra, 2.20-szoros a vendégekre, míg a döntetlen 3.50-szeres pénzért fogadható.

[2522967] 2018-01-14 17:00:00 Liverpool - Manchester Cityx;
237903