Premier League

20-as odds jött a rangadón, oda a City veretlensége

Liverpoolban elvesztette veretlenségét a Manchester City, az Arsenal pedig továbbra is nyeretlen az új esztendőben.

A középmezőnyben tanyázó Bournemouth otthonába vizitált vasárnap délután az Arsenal, amelynek keretében nem volt ott Alexis Sánchez és Mesut Özil sem. A chilei támadó kapcsán sokan ezt már a távozás biztos jeleként értelmezték - hogy pontosan melyik manchesteri sztárcsapatban folytatja és mikor, az még kérdés -, Arséne Wengernek viszont ki kell főznie valamit a tavaszra, hiszen Sánchez nélkül az Ágyúsoknak pocsékul megy.

Bár a gól nélküli első félidőt követően Bellerín az 52. percben megszerezte a vezetést a londoniaknak, a Bournemouth nem adta fel és a második játékrész derekán négy perc leforgása alatt a maga javára fordította a találkozót és 2-1-es győzelmet aratott.

Az Arsenal immáron a hatodik vereségét szenvedte el a bajnokságban, Wenger csapata utoljára december 28-án nyert tétmeccset, azóta öt mérkőzésből hármat elveszített, kétszer pedig döntetlent játszott. Mindez azt is jelenti, hogy az Arsenal idei negyedik tétmérkőzésén sem tudott nyerni, ilyenre pedig 1995 óta nem volt példa a klub történetében.

A hazaiak győztes találata

Egész Európát tekintve a hétvége slágermeccse volt a Liverpool és a Manchester City találkozója. A City angol terepen még nem szenvedett vereséget a most futó szezonban, ám Liverpoolnak sem volt mitől tartania, hiszen Jürgen Klopp együttese október 22-én zakózott legutoljára.

A találkozó szállította a várakozásokat, kiváló hangulatot, nagyszerű megoldásokat és hét gólt hozott a Premier League csúcsrangadója, amelyet végül az agilisabban játszó Vörösök 4-3-ra megnyertek.

A liverpooliak estéje volt a vasárnapi / facebook.com

A Barcelonába szerződő Coutinho hiánya nem látszott meg a hazaiak játékán, Firmino, Salah, Oxlade és Mané is a kapuba talált, vagyis az első benyomások alapján Klopp átvészeli a karmestere elvesztését. A Liverpool a második félidőben olyan 10 percet produkált - és szerzett három gólt -, amellyel a világ bármelyik csapata ellen esélyes lehet.

Mané védhetetlen bombája

A Manchester City 2017. április 5. óta, 30 bajnoki mérkőzés után szenvedett ismét vereséget a bajnokságban.

Guardiola és a City egy egészen elképesztő sorozatnak intet búcsút, de ezzel együtt sok minden nem változott, a manchesteriek előnye még így is óriási a városi rivális és a Chelsea előtt, így szenzációszámba menne, ha nem a City-játékosok nyakába akasztanák az aranyérmet. Mindenesetre nincs már veretlen csapat a PL-sem, az európai topligákban szereplő együttesek közül immáron a Barcelona maradt az egyetlen "legyőzhetetlen".

Salah zseniális emelése

A Liverpool győzelme egyébként annyira nem volt meglepetés, a mérkőzést felvezető írásunkban mi is pedzegettük, hogy véget érhet Guardiola nagy sorozata.

A hazai sikert 3-as odds körül lehetett fogadni a meccs előtt, arra viszont, hogy hét gólt is láthat az Anfield közönsége, már jóval vaskosabb, fogadóirodától függően 17-20-szoros szorzón lehetett pakolni.
2018-01-14;47

 

237903

Kattints a képre a részletekért!