Német foci

Triplázhatunk a gólokkal Gulácsiék meccsén

A Bundesliga szombati játéknapjának egyik legnagyobb kérdése, hogy beletörik-e a Lipcse szarva a Schalkéba.

Szombaton 18:30-kor a Bundesliga 18. fordulójának keretében a remek formában játszó Schalke, a kevésbé jó formában téli szünetre vonult RB Leipzignél vendégszerepel.

1x2    
RB Leipzig Döntetlen Schalke
2.10 3.25 3.30

Már a pénteki Leverkusen-Bayern nyitómeccsen is bebizonyosodott, hogy a decemberi formára nem mindig lehet alapozni, hiszen a bajorok a döcögős szünet előtti időszakot egy kényelmes 3-1-es győzelemmel folytatták, és 2013 március óta először nyertek a BayArenában. A gólszámban azonban nem kellett csalódni, és a szombati rangadón is ezt várjuk majd.

Mióta az első vonalban játszanak a Bikák, az egyik legszórakoztatóbb csapatként tartják őket számon, hiszen a támadófociban hisznek, és általában sok gólos meccseket játszanak. Könnyű szívvel jelenthetjük ki ezt, hiszen legutóbbi 10 otthoni meccsükből 7-en minimum 2 gólt szereztek. Jelenleg ötödikek a tabellán, de 28 pontjukkal négyes holtversenyben vonultak az első 17 meccs utáni téli pihenőre. Eddigi statisztikájuk 8-4-5, azonban 4 meccse nyeretlenek (2D, 2V) – a 17. fordulóban Dárdai Herthája hatalmas meglepetésre már 3-0-ra vezetett a Red Bull Arenában, végül "csak“ 3-2-re kaptak ki.

A kettős terhelés egyértelműen meglátszott Hassenhüttl fiain, akik bár a BL-ből kizuhantak, de februártól az EL-ben folytatják - könnyen lehet, hogy továbbra is a bajnokság kárára. 

A sérültek miatt is fájhat az osztrák mester feje, hiszen a csapat egyik legjobbja, Emil Forsberg biztosan nem léphet pályára, ráadásul bár egyelőre bizonytalan, de a két csatár, Werner és Poulsen játéka is kérdéses. A legstabilabb pont továbbra is a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter, akit immár a liga legjobb hálóőrei közt tartanak számon.

[2544067] 2018-01-13 18:30:00 RB Leipzig - Schalke 04x

A vendégek a tavalyi csalódást keltő szezon után az új kiírás egyik legnagyobb meglepetés csapatává léptek elő, köszönhetően a fiatal mesterüknek, Dominico Tadescónak. A telet az előkelő második helyen töltötték, és a mögöttük lévő torlódás miatt ha tartani akarják pozíciójukat, muszáj lesz a rangadókon is pontot-pontokat szerezniük, hiszen az egyértelmű célkitűzés, hogy visszakerüljenek a BL-be. Goretzkáék legutóbbi 11 Bundesliga meccsükön nem találtak legyőzőre (5GY, 6D) – erre pedig 11 éve nem volt példa Gelsenkirchenben. Legutóbbi 6 túrájukon simán hozták a kettes gólátlagot, a találati arány pedig 13-8 a javukra, ráadásul nem találtak legyőzőre házon kívül szeptember 23-a óta.

Naldóék soha nem adják fel, többször az utolsó pillanatokban mentettek pontot. - Fotó: Archív

Mivel a teljes keret hadra fogható ezáltal a nagy taktikus Tadesco lehetőségei rendkívül széles skálán mozognak. Ráadásul a Juventus horvát középpályását, Marko Pjacat megszerezték kölcsönben – így könnyen lehet, hogy ő is debütálhat a derbin.

Nagy múltra nem tekint vissza ez a párharc, hiszen mindössze ez lesz a 4. tétmeccs amin összemérik erejüket - az eddigi három azonban rendkívül kiegyensúlyozott (1-1-1) volt, és 4-3-as gólarányt hozott a Schalke javára. A kimenetel terén ugyan az X2 fele hajlunk, de a kora esti rangadón a gólokban látunk igazán érteket. 

Tippjeink a mérkőzésre
Hazai csapat gólszám 1.5 - több @1.95

Gólszám 3.5 - több

@2.90
[2544067] 2018-01-13 18:30:00 RB Leipzig - Schalke 04x;
239384