Spanyol foci

Messi a Király Kupa királya

Lionel Messi vezérletével a Barcelona 5-0-s győzelmet aratott csütörtök este a Király Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. A katalánok 10-ese megint olyan produkciót tett ki a pályára, ami után nem győzik magasztalni.

Két gól rendel? / fcbarcelona.es

Megkezdte a 2018-as évet Lionel Messi, a Barcelona szupersztárja a csütörtök esti kupameccsen újfent elkápráztatta a rajongóit. A Király Kupa amúgy is az ő felségterülete, elképesztő statisztikáit a Celta Vigo ellen újabb két góllal javította (emellett még egy gólpasszt is kiosztott).

Messi hatalmas szériát fut a kupában, hiszen utolsó 14 meccsén 24 gólt szerzett.

A csütörtöki performansszal Messi már 46 gólnál jár a Király Kupában, ezzel pedig bekerült a sorozat történetének 10 legeredményesebb gólszerzője közé.

A Celta kitömésében Messinek akadt egy méltó "tettestársa" is Jordi Alba személyében. A válogatott szélső hátvéd két gólpasszt is adott az argentinnak, majd egyet vissza is kapott tőle, így elengedhetetlen érdemei voltak a vigói alakulat legyőzésében.

Jordi Alba 2012 óta játszik a Barcelonában, de még soha nem fordult elő vele, hogy egy meccsen három gólban is kulcsszerepet játsszon. A gólpasszok terén egyébként idén nagyon jól áll, hiszen a csapatban neki van a legtöbb asszisztja.

"Igazi luxus Leóval játszani, ő a történelem legjobbja. Mi mindig keressük egymást a góllövés érdekében és ezúttal kétszer is sikerült megcsinálnunk a játékot" - nyilatkozott Alba a meccs után."Remélem addig lesz velünk, ameddig csak lehet, csodálatos 12 év van már mögötte"- tette hozzá.

A Barcelona tehát sikerrel vette a kupában elé kerülő akadályt, hétvégén azonban jön az újabb megmérettetés, hiszen a bajnokságban ezúttal a Real Sociedad otthonába látogat.

Ki a futballtörténelem legjobbja?x;
[2678425] 2018-01-11 21:30:00 Barcelona - Celta Vigox;