Darts

Leadja-e a meccset a címvédő, hogy profinak állhasson? - napi tippek a vb-re!

  • Cesc18

A vb favoritjának veretésével ötös oddsot próbálunk leakasztani a pénteki játéknapon.

Pénteken hat mérkőzéssel folytatódik a 2018-as BDO darts-világbajnokság. A fiúknál a négy negyeddöntőre, míg a lányoknál a két elődöntőre kerül sor. 

BDO darts-vb, 7. játéknap - péntek (január 12.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
13:30 Scott Waites-Andy Baetens 1.55 2.10
14:30 Trina Gulliver-Anastasia Dobromyslova 2.30 1.50
15:30 Glen Durrant-Jim Williams 1.09 5.25
20:00 Deta Hedman-Lisa Ashton 3.00 1.30
21:00 Richard Veenstra-Michael Unterbuchner 1.50 2.20
22:00 Mark McGeeney-Wayne Warren 1.40 2.60

A programot a kétszeres világbajnok Scott Waites és a 13. kiemelt Andy Baetens összecsapása nyitja. Előbbi kislánya születése miatt csendesebb 2017-es évet futott, viszont az eddigi két forduló alapján Lakeside-ra nagyon összerakta a játékát. Most sem villog, de jó játékkal, magabiztosan vette az akadályokat. A folytatásban Baetens személyében egy nagyon tehetséges játékos lesz az ellenfele, akinek ugyan a nyitómeccsén keményen rezgett a léc, utána azonban underdogként szépen borította a papírformát Scott Mitchell ellen. Waites sem lehet tehát nyugodt, ráadásul a korábbi két egymás elleni meccsüket a belga nyerte. Szoros meccsre számítunk, Baetens aligha adja majd könnyen a bőrét.

  • Szettek száma - 7.5 felett @ 1.83

 

Kieshet a címvédő. - Fotó: BDO

A nap legérdekesebb meccsének a címvédő Glen Durrant és a 9. kiemelt Jim Williams  párharca ígérkezik. A torna előtt arról írtunk, hogy "Duzza" a Grand Slamen való csillogás ellenére sem tervezi most még a PDC-hez való csatlakozást, hanem csak a BDO vb-címvédésre fókuszál. Azóta változott a nézőpontja, a napokban arról beszélt, hogy ez a meccs dönt arról, hogy profinak áll-e vagy sem. Ami jelenleg biztos, hogy a PDC elnöke, Barry Hearn kijelentette, hogy nem kap Durrant Pro Tour-kártyát, hanem ahol mindenki másnak, a jövő kedden rajtoló Q-Schoolban kell megszereznie. 

Amennyiben kikapok a negyeddöntőben, akkor elindulok a Q-Schoolban. Ha elődöntőzök, döntőzök vagy megnyerem a tornát, akkor maradok BDO-játékos. 

- nyilatkozta a 47 éves angol, aki hozzátette, hogy a háta miatt nagyjából öt jó éve lehet még.

Iszonyatosan átlátszó lenne, ha leadná a meccset Durrant, ugyanakkor Danny Noppert személyében egy olyan komoly favorit már búcsúzott, aki kiesése után azonnal bejelentette, hogy indul a Q-Schoolban. Noppert ráadásul tudása alatt teljesített és róla is tudni lehetett, hogy kacsingat a profik felé...

Éppenséggel tehát be lehet próbálni Williams nyeretését, főleg 5.25-ös oddson. A walesi egyébként eddig mesterien babrált ki velünk, kétszer fogadtunk ellene, és bár mindkétszer hajszálon múlt a kiesése, valahogyan csak túlélte ezeket a meccseket. A kiszállózásban kellene javulnia, mert a tömeget korrektül dobja. Eddig azonban az esélyesség terhével is meg kellett küzdenie, most viszont teljesen felszabadultan állhat a tábla elé. Győzte már le Durrantet, méghozzá nem is olyan régen a Finder Mastersen, szóval képes a meglepetésre, ha minden összeáll nála. 

Glen Durrant-Jim Williams
hatharom.com
Williams jut tovább
@5.25
Fogadási határidő: péntek, 15:30

 

Az esti két negyeddöntőben az 55 éves Wayne Warren és a selejtezős Michael Unterbuchner váratlanul komoly menetelése véget érhet. Előbbi a 2. kiemelt Mark McGeeney-vel méri össze tudását, míg utóbbi a 11. kiemelt Richard Veenstrával. Azonban egyik favoritra sem vár sétagalopp, különösen nem Veenstrára, ugyanis Unterbuchner nagyon tolja a tömeget, és ha kiszállózásban is jó napot fog ki, akkor rögtön 50-50-re módosulnak az esélyek. 

Ami a lányokat illeti, két pokolian nagy rangadóra kerül sor, megismétlődik ugyanis a 2008-as és a 2014-es finálé párharca. Trina Gulliver ismét bizonyítja, hogy miért 10-szeres világbajnok, viszont Anastasia Dobromyslova ellen nem számít favoritnak. Az orosz nagyon erős formában van és a négy vb-mérkőzésükből hármat behúzott az angol ellen. 

Deta Hedman és a címvédő Lisa Ashton párharca is legendás, a két klasszis negyedik világbajnoki összecsapására készül. Eddig mindegyiket Ashton nyerte, és Hedmannal többek között ezért nem jött még össze az oly' régóta áhított vb-cím. Ezt leszámítva egyébként az egymás elleni mérlegük teljesen kiegyenlített. De Hedman fejében biztosan ott lesz, hogy nem győzte még le honfitársát Lakeside-ban, és egyébként sem volt eddig olyan meggyőző, szóval mi Ashton felé húzunk.