Angol foci

Acélvárosi derbi, a hiányzók jegyében

Izgalmas városi rangadót rendeznek pénteken az angol másodosztályban, ám gólok helyet inkább az óvatoskodásé lesz a főszerep.

   
Sheffield United Döntetlen Sheffield Wednesday
1.70 3.40 4.55

Fél évtized után rendeztek ismételten Steel City Derbyt Sheffieldben, amelyet meglepetésre a Wednesday pályaválasztásával a United tudott behúzni. Most következik a visszavágó a Bramall Lane-en, ahol ismételten a piros-feketék sikere várható.

Legalábbis a bukik számai alapján úgy tűnik, a United a favoritja a találkozónak, ám a formák alapján nagyon nehéz lenne megjósolni, hogyan is végződik a legendás párosítás újabb felvonása. A két gárda ugyanis hetek óta pocsékul teljesíti,

a United az utolsó kilenc, a Wednesday az utolsó tíz bajnokijából nyert meg csupán egy mérkőzést.

Egy biztos, igencsak tartalékos és összeszokatlan csapatok találkozója lesz ez, hiszen mindkét oldalon temérdek a maródi játékos, több olyan játékos is pályára léphet,  aki csupán néhány napja tartózkodik a csapatnál.

Sheffield United#eng-sheffield_united#5
Sheffield Wednesday#eng-sheffield_wednesday#5

A Unitednél Ched Evans (9/0), Kieron Freeman (9/0), Paul Coutts (17/1) és David Brooks (21/2) sem bevethető, így a Southendtől igazolt Ryan Leonard, a Wolverhamptontól megszerzett Lee Evans és Manchester United kötelékébe tartozó James Wilson is szerepet kaphat Chris Wilder csapatában.

Az acélváros másik oldalán megelégelték a sikertelenséget és a Swansea-hoz távozó Carlos Carvalhal helyére a holland Jos Luhukay mestert ültették, aki korábban dolgozott a Mönchengladbachnál, az Augsburgnál és a Herthánál is.

A két csapat első mérkőzése szenzációsan sikerült

Neki sincs azonban könnyű feladata, hiszen Westwood kapus (18/0) mellett a házi gólkirály Gary Hooper (25/11), Barry Bannan (23/1), Jack Hunt (20/0), Fernando Foriesteri (3/0), Kieran Lee (15/3) és Sam Hutchinson (7/1) állapotával is vannak problémák.

A két gárda szeptemberi randevúja az év egyik legjobb mérkőzése volt, ám ezúttal hasonlóra nem számítunk. Luhukay mindössze néhány napja dolgozik a csapattal, ráadásul a felforgatott legénység miatt nem is várunk különösebben bátor játékot a Baglyoktól.

Az 1.70-es odds számunkra csábító arra, hogy nem esik majd a mérkőzésen három gól, hiszen mind a United, mind a Wednesday góllövő formája pocsék már hetek óta. De mi még egy 0-0-n sem lepődnénk meg különösebben...

[2529508] 2018-01-12 20:45:00 Sheffield United - Sheffield Wednesdayx;
238651