Férfi kézi Eb 2018

A skandinávok és a franciák találkozóira fogadunk - napi tippek az Eb-re

A horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokságra tippmestereink - Tomihmv és mr. blonde -, arra vállalkoztak, hogy megközelítőleg minden játéknapra összeállítanak egy szelvényt. Lássuk milyen tippsorral készültek péntekre, az odds 1.82-es.

Svédország - Izland
Tipp: Izland +6,5
Odds:
1.30 @ Tippmixpro

A pénteki nyitónapra több regionális derbi is jut majd, mi ezek közül a skandináv rangadót szemeltük ki magunknak. A svédeket "test közelből' is láthattunk a múlt hétvégén, amikor három nap alatt kétszer is meccseltek a magyar csapattal.

Túl mély benyomást nem tettek ránk a svédek, hozzák, amit várni lehet tőlük, de azért nagy extrát sem látunk most ebben a csapatban. Akadnak nagy hiányzói a svédeknek, ami arra enged következtetni, hogy túl komoly célkitűzéseket erre az Eb-re nem tűztek ki maguk elé.

Izland nyolc éve nyert utoljára érmet világversenyen, azóta pedig folyamatos a fiatalítás. Az elmúlt versenyeken nem sok vizet zavartak az izlandiak, ám most talán többre vihetik, hiszen Áron Palmarsson és Gudjon Valúr Sigurdsson személyében ott lesz Horvátországban a két legnagyobb sztárjuk is. A kapuban ott van Gústavsson, irányítóban Atlason, jobb lövőben pedig Karason is, vagyis a nemzetközi szinten is jegyzett játékosok sokat segíthetnek a fiatal játékosoknak.

A svéd és az izlandi gárda jól ismeri egymást, hiszen 2017-ben három alkalommal is játszottak barátságos, felkészülési meccset. Ezen három találkozók igazságosan oszlottak fel, egy svéd, egy izlandi siker mellett egy döntetlen volt a mérleg. A svédek októberben három góllal tudtak nyerni. Szerintünk most is esélyesebbek a győzelemre, de nem számítunk hétgólos differenciára.

Legalább 54 gólt várunk a Franciaország-Norvégia mérkőzésen. - Fotó: francehandball2017.com

Franciaország-Norvégia
Tipp: Több, mint 53,5 gól
Odds: 
1.40 @ Tippmixpro

Az elmúlt bő egy évben parádés meccseket játszott egymással Franciaország és Norvégia. Elég csak a tavalyi világbajnokság fináléjára gondolni, amikor a gallok 33-26-ra nyertek. 

Azóta nem telt el sok idő, ugyanakkor a franciáknál egy-két sztár lemondta a válogatottságot, viszont abszolút nem gyengült Didier Dinart együttese, a tavalyi vb-finálé 33 lőtt találatából, mindössze három gólnak a szerzője hiányzik majd.

Ami a vendégeket illeti, a skandinávok kulcsjátékosai egytől egyig ott lesznek a horvátországi Európa-bajnokságon, ráadásul az elmúlt egy évben még jobban összekovácsolódtak, így a norvég válogatottól újfent parádés kézilabdára számíthatunk.

Mindezek tükrében, ráadásul, hogy a csoportkör első fordulójáról beszélünk, úgy véljük, hogy jó esély mutatkozik a gólokra, méghozzá legalább 54-re. A két válogatott tavaly januárja óta lejátszott hat egymás elleni mérkőzéséből ötször is ült ez a határ, legutóbb bő egy hete mérték össze a felek tudásukat, akkor 59 gólt hoztak össze.

hatharom.com
Svédország - Izland Izland +6,5
Franciaország-Norvégia Több, mint 53,5 gól
@1.82
Fogadási határidő: 20:30