Nemzetközi foci

Megvan a 2017-es év csapata az UEFA-nál

  • gb1
megosztom

Taroltak a Real Madrid játékosai az UEFA által megtartott szavazáson.

Csütörtökön kora délután az uefa.com kihirdette az év csapatát, amely a szervezet hivatalos honlapján zajlott szavazás alapján került kijelölésre. Elég masszív, rekord mennyiségű voks - szám szerint 8.8 millió - érkezett be, és a végeredmény elég megosztóra sikeredett.

Az Év Csapatának megválasztásában futballszurkolók a világ minden részéről az általuk legjobbnak ítélt kezdő tizenegy összeállításának leadásával tudtak szavazni. A bajnokságokat tekintve a LaLiga 6, a Premier League és a Serie A 2-2 a Ligue1 pedig 1 játékossal képviselteti magát a "győztes" csapatban.

fotó: uefa.com

A legnépszerűbb játékos a Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos lett, a spanyol játékos az összeállítások 73.3%-ban szerepelt. Szoros versenyben a második helyen csapattársa, a blancók jobbhátvédje, Marcelo végzett 70%-kal.

Az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy a két korszakos zseni, azaz Lionel Messi és Cristiano Ronaldo közül kinek sikerül a rangsorban előrébb végezni. 

A Barca 10-ese lenyomta CR7-et. fotó: uefa.com

A százalékos arány jól mutatja, hogy a szurkolók között sokkal nagyobb egyetértés volt a hátsó szekciót illetőleg. Ez persze érthető, hiszen olyan támadójátékosok osztozkodtak még a szavazatokon mint Neymar, Lewandowski, Higuaín vagy Cavani.

megosztom