Tipp

Korrekt kasszáért veretjük a román lányt

  • Cesc18

A belga Elise Mertens kétszer már nagyon elpáholta a román Monica Niculescut, csütörtök hajnalban Hobartban jöhet a harmadik verés?!

Nagyon magabiztosan menetel Hobartban a címvédő Elise Mertens és immáron 10 meccses győzelmi sorozatban van az ausztrál tornán. A 22 éves belga lány karrierjében éppen ez a helyszín hozott áttörést, amikor is egy éve első WTA-trófeáját emelhette a magasba. Minden idők egyik legbizarrabb győzelme volt ez, hiszen a nyolcaddöntőben egy játék után az ellenfelével együtt be szerették volna dobni a törölközőt, hogy ne maradjanak le az Australian Open selejtezőjéről. Végül Mertenst hozták ki győztesnek, aki így lemaradt a melbourne-i túráról, viszont ha már versenyben maradt Hobartban, akkor dacból átgázolt a mezőnyön. 

A döntőben éppen mostani ellenfelét, Monica Niculescut döngölte a betonba. Mertensnek ezt követően nagyon jó éve volt, ugyan hullámzott a teljesítménye, de négy tornán is elődöntőig jutott és a ranglistán bejött a legjobb 40 közé. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen, és a téli tréning során is a legjobb kezekben volt, hiszen Kim Clijsters akadémiáján készült. 

Jól ment a játék Mertensnek a Hopman Kupán, verte Daria Gavrilovát és Genie Bouchard-t, míg Angelique Kerbertől csak két szoros szettben kapott ki. Ahogyan említettük, Hobartban sem sok esélyt adott eddig ellenfeleinek. Kurumi Narát és Haddad Maiát egyaránt 2-0-ra intézte el, a következő áldozata pedig Niculesu lehet.

A román ellen kiváló a mérlege, tavaly a hobarti döntőben 6-3, 6-1-re, míg Bielben 6-2, 6-2-re verte. 

Niculescunak nagyon egyedi játékstílusa van, rengeteget nyeseget, valamikor még tenyeres oldalról is. Tud ez nagyon kellemetlen lenni, ha valaki nem érez rá ellene a játékra, Mertensnek viszont nincs ezzel problémája. Kőkemény erőteniszt játszik, és ha koncentrál, akkor gond nélkül képes leütni a pályáról a románt. 

Mertens annyira meccsben van és akkora az önbizalma, hogy meglepő lenne, ha nem a korábbi eredményeikhez hasonló eredmény születne most is. A 2-0 a belga kezében van, Niculescu tehetetlen, ha Mertensnek sül a keze.

Több, mint kétszeres pénzért mi gondolkozás nélkül behúzzuk a Mertens 2-0-s tippet. 

Monica Niculescu-Elise Mertens
hatharom.com
Mertens 2-0-ra nyer
@2.10
Fogadási határidő: csütörtök, 03:30