Bulvár

Ennél nagyobb baromságot futballista még nem kapott a gólért!

  • varin

Magyarországon egy időben pezsgőt kaptak a mérkőzés legjobbjai. Afrikában nem... nagyon nem!

Fotó: Benchwarmers

Egy időben szokás volt a hazai NB I-es találkozókon, hogy a mérkőzés végeztével a szakértők megválasztották a mérkőzés legjobb játékosát. A díjazott általában egy üveg pezsgőt kapott és egy interjú keretében futotta le a tiszteletköröket, hogy ő még alkoholt sohasem látott, majd odaadja valakinek, aki tudja, mit kell kezdeni vele. Afrikában viszont ennél lényegesen kreatívabb módon oldották meg a díjazást. Íme két eset az elmúlt évekből.

Fotó: ghanasoccernetA ghánai másodosztály, rendkívül színvonalasnak és rangosnak tűnő Dream FC-D'International találkozóját eldöntő Emmanuel Sowah Adjei pezsgő helyett egy pár papucsot kapott a szponzortól elismerésként, amely a képek tanúsága szerint földöntúli örömet váltott ki belőle.

Nem kevésbé hasznos trófeát kapott a napokban egy dél-afrikai futballista, aki 5 gigabájtnyi adatforgalmat szerzett a jó teljesítményért cserébe. Ez egyébként a kommentek szerint körülbelül jelenleg 32 dollárba kerül az afrikai országban, vagyis távolról sem annyira olcsó, mint elsőre gondolnánk.

Nem túl kreatív elménk elsőre nehezen tudna ezeknél nagyobb baromságot kitalálni, habár egy villásreggeli Urbán Flóriánnal, egy ingyen beszédtanfolyam Pintér Attilával, esetleg egy rotációs kapa a lakótelepre hasonlóan hasznos ajándék lehetne.

Kommentben várjuk a ti javaslataitokat is! Mit adnátok ti az NB I legjobb játékosainak?