Nemzetközi foci

Szerinted ki a leggazdagabb futballista? Nem, nem ő az.

  • gb1

Meglepő cikkünkben leleplezzük a világ legtehetősebb játékosát, aki Angliában rúgja a bőrt.

Ha a világ leggazdagabb focistájának kilétét próbáljuk kitalálni, minden bizonnyal Cristiano Ronaldo, Lionel Messi vagy David Beckham kaliberű játékosok jutnak az eszünkbe. Kétségtelen, hogy ezek a futballsztárok hatalmas vagyont gereblyéztek össze karrierjük során - egyrészt a sportteljesítményük által termelt fizetésből, de a reklám- és marketingbevételek is súlyos milliókkal gyarapították bankszámláikat.

Világsztárok vagyonbecslése 2017 végén: CR7 320 millió $, Messi 295 millió $, Neymar 148 millió $

A valóságtól nem is állunk olyan messze ezzel a gondolatmenettel, azonban van egy kis csavar a történetben. A kérdés nem arra vonatkozott, hogy ki építette a legnagyobb tőkét, hiszen ebben az esetben valóban CR7 és a katalánok 10-ese vezetné a listát.

De ne is húzzuk tovább az időt, eljött tehát az igazság pillanata:

A világ leggazdagabb játékosa Faiq Bolkiah és a Leicester City fiókcsapatában rúgja a bőrt. Vagyonát 20 milliárd dollárra becsülik.

A mindössze 19 éves srác Brunei szultánjának az unokaöccse, a 15. század óta hatalmon lévő uralkodócsalád tagja, így ahogy mondani szokták, csak születnie volt nehéz.

A rosszmájúak azt is feltételezhetnék, hogy a család "befizette" a csapatba. fotó:laacib.net

Klub karrierjét egészen fiatalon az AFC Newburyben kezdte, azóta megfordult az Arsenal akadémiáján, Southamptonban és a Chelsea-vel is eltöltött egy évet. A végső állomás az ázsiai (thai) tulajdonú Leicester City lett, ahol 3 éves szerződést írt alá, azonban egyelőre nem kapott lehetőséget a nagy csapatban.

Bolkiah ugyan Los Angelesben született, de érthető okokból Brunei válogatottját választotta, és ezidáig már 9-szer szerepelt a nemzeti színekben - eddig egy gólt szerzett. A vagyonával nemzetközi hírnévre szert tevő támadó szüleinek hálálkodott egy a napokban adott interjúban:

"A szüleim mindig támogattak, és sokat segítettek abban, hogy álmaim valóra váljanak, és focista lehessek. Keményen edzettek fizikálisan és mentálisan egyaránt, egészen kisgyermek korom óta. Ők a példaképeim."