Darts

Pusztíthat az "Ironman" - napi tippek a vb-re!

  • Cesc18

Kedden két szelvénnyel indulunk harcba a bukmékerek ellen a 2018-as BDO darts-világbajnokságon.

Kedden nyolc mérkőzéssel folytatódik a 41. BDO darts-világbajnokság. Az uraknál teljessé válik a legjobb 32 mezőnye, azaz újabb hat kiemelt mutatkozik be a lakeside-i színpadon. Eddig komolyabb meglepetésről nem számolhattunk be, a keddi napon azonban néhány topjátékosra nagyon kemény feladat vár. 

BDO darts-vb, 4. játéknap - kedd (december 9.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
13:30 Jim Williams-Dennis Nilsson 1.70 1.90
14:30 Richard Veenstra-Kyle McKinstry 2.40 1.45
15:30 Alieen De Graaf-Paula Jacklin 1.10 5.00
16:30 Geert De Vos-Derk Telnekes 1.50 2.20
20:00 Martin Phillips-Daniel Day 1.70 1.90
21:00 Anastasia Dombromyslova-Anca Zijlstra 1.40 2.55
22:00 Cameron Menzies-Conan Whitehead 1.30 2.85
23:00 Jamie Hughes-Michael Unterbuchner 1.35 2.65

Rögtön borulhat a papírforma a délután első összecsapásán, bár ahogyan az oddsokat láthatjuk, a bukik közel 50-50-re teszik az esélyeket a 9. kiemelt Jim Williams és a selejtezős Dennis "Ironman" Nilsson mérkőzésén. Williamsnek nagyon erős éve volt a 2017-es, de éppen ezért lesz nehezebb dolga, hiszen viszonylag kevés vb-rutinnal, ám annál több elvárással érkezett Frimley Greenbe. A rutinos Nilsson könnyen kibabrálhat vele, az egykoron erős embereknek rendezett versenyeken is induló svéd időnként a PDC felé is kacsingat. Tavaly nyáron például láthattuk az International Darts Openen, ahol legyőzte Steve Beatont, Daryl Gurneyt és Dave Chisnallt. Ezeken a meccseken hozta a 90 körüli átlagokat, rettentően jól dobta a duplákat és egy-egy 100+ kiszálló is beesett neki.

Nem véletlen az "Ironman" becenév. - Fotó: PDC

Lakeside-ban a selejtezőből indult Nilsson és eddig az egyik legmeggyőzőbb játékot hozta: 92.56-os átlaggal mindössze két leget engedett ellenfelének, a kiszállózása pedig ismét nagyon erős volt (69%). Ha ezt a szintet tudja tartani, akkor Williams ellen is minden esélye meglesz a továbbjutásra. 

Jim Williams-Dennis Nilsson
hatharom.com
Nilsson jut tovább
@1.90
Fogadási határidő: kedd, 13:30

Egy másik kiemelt, a 11. helyen rangsorolt Richard Veenstra is bajba kerülhet, méghozzá a debütáló Kyle McKinstry ellen. Az északír jól teljesített idén, bár véleményünk szerint túlzó, hogy 1.45-ös favoritnak hozták ki. A rutin sokat segíthet Veenstrának, hogy átvészelje ezt a kört.

Ugyanez igaz a 6. kiemelt Geert De Vosra is, aki az eddigi hat világbajnokságán soha nem esett még ki az első fordulóban. 

A belgának az előző kiírásban különösen futott a szekere, majd a negyeddöntőben egy drámai meccsen búcsúzott. Miután nem volt rossz szezonja a 2017-es, így számolni kell vele most is. Derk Telnekes éppen könnyű ellenfélnek nem mondható, de Vos simán képes 95+ körátlagra, így nagyon nem féltjük. Főleg miután tavaly egyszer már 5-1-re elintézte a hollandot. A belga győzelmére korrekt 1.50-es oddsot kapunk

Az est folyamán tábla elé áll az 57 éves legenda, Martin Phillips is, aki már az 1991-es világbajnokságon is részt vett. Tavaly nem jött ki neki a lépés Lakeside-ban, de idén jobb formában várja a versenyt. Viszont Daniel Day ellen csak a név kevés lesz a továbbjutáshoz, az angol a selejtezőben igen jól dobált. A bukik nem is nézik le, 50-50-re adják az esélyeket.

Kíváncsian várjuk a 8. kiemelt Cameron Menzies bemutatkozását a lakeside-i publikum előtt. A 28 éves skót sokat fejlődött 2017-ben, vele a PDC Grand Slamen is találkozhattunk, ahol ugyan a csoportjából nem jutott tovább, de pozitív meglepetés volt a játéka. Az oddsok ellenére azonban nem vár könnyű menet rá Conan Whitehead ellen, akinek tavaly akadtak szép skalpjai. 

A 3. kiemelt Jamie Hughes már az a játékos, aki a végső győzelem szempontjából is tényező. A 31 éves angol tavaly és tavalyelőtt is az elődöntőig menetelt. Nem muzsikált rosszul 2017 második felében, szóval mindenféleképpen számolni kell vele idén is, ugyanakkor Michael Unterbuchner ellen fel kell kötnie a gatyáját. A német a selejtezős meccsén brutálisan tolta a tömeget, a 24 leg alatt 30 db 100+ köre volt. Csak azért nem érte el a 85-ös körátlagot sem, mert a kiszállózása viszont csak 23%-os volt. Észnél kell lennie Hughes-nak. 

Ami a lányokat illeti, kedden két nagy név, Alieen De Graaf és Anastasia Dombromyslova lép színpadra. Utóbbi már nem olyan erős, mint néhány évvel korábban, előbbi viszont a vb egyik favoritja. De Graafnak nem is okozhat problémát a 60 éves Paula Jacklin, akit egyébként három éve ugyanígy az első kanyarban nagyon simán 2-0-lal ütött ki. 

hatharom.com
Geert De Vos-Derk Telnekes De Vos
Alieen De Graaf-Paula Jacklin Alieen De Graaf
@ 1.65
Fogadási határidő: kedd, 15:30