Darts

Tízszeres világbajnokba fektetünk - napi tippek a vb-re!

  • Cesc18

Trina Gulliver és Vicky Pruim vívja a 2018-as BDO darts-világbajnokság harmadik játéknapjának slágermeccsét.

Szombaton Lakeside-ban kezdetét vette a 41. BDO darts-világbajnokság, a nyitónapon pedig rögtön megdupláztuk a pénzünket egy négyesfogattal. Hétfőn, a torna harmadik játéknapján még mindig az első körös küzdelmekre kerül sor. Eddig igazán nagy meglepetés nem történt, a vb-favoritok mindkét nemnél igazolták a papírformát.

BDO darts-vb, 3. játéknap - hétfőn (december 8.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
13:30 David Cameron-Michi Unterbuchner 2.45 1.45
14:30 Craig Caldwell-Daniel Day 1.50 2.30
15:30 Richie Edwards-Danny Noppert 4.60 1.12
20:00 Andy Baetens-Scott Baker 1.35 2.70
21:00 Trina Gulliver-Vicky Pruim 1.65 1.95
21:45 Dean Reynolds-Chris Harris 1.18 3.85
22:30 Darryl Fitton-Justin Thompson 1.22 3.40

A tavalyi döntős Danny Noppert szabadkártyával az előselejtezőből vágott neki a tornának és a Joe Chaney elleni ütközet bemelegítésnek tökéletes is volt. A holland közel 95-ös átlaggal magabiztosan győzött 3-0-ra, ilyen játékkal pedig toronymagas favoritnak számít Richie Edwards ellen is, aki csak annak köszönhetően került a főtáblára, hogy James Hurrell visszalépett a tornától. 

Az est folyamán három kiemelt, Andy BaetensDean Reynolds és Darryl Fitton is tábla elé áll. Papíron utóbbi kettőnek nem kellene, hogy gondot okozzon a továbbjutás, hiszen két olyan előselejtezős játékossal találkoznak, akik egyáltalán nem nyújtottak kiemelkedőt. Reynolds ellenfele az a Chris Harris lesz, aki a vb előtt azt mondta, hogy a négy gyereke mellett edzeni sincs ideje. Az önbizalmával viszont nincs gond, hiszen a 75-ös átlaggal kibrusztolt győzelmét követően azt bátorkodott nyilatkozni, hogy az a terve, hogy világbajnok legyen. A tavalyi elődöntős Fitton az ausztrál Justin Thompsonnal néz majd farkasszemet, aki az előselejtezőben nyolc meccsnyilat izzadt ki Chris Gilliland ellen. Baetensre az 1.35-öt nagyon alacsonynak tartjuk, még úgyis, hogy idén kétszer verte Bakert. Viszont első fellépésére készül Lakeside-ban a 13. kiemelt belga, így komolyabb összeget biztosan nem tennénk rá, az angol ellenfelének egyébként is akadtak komoly skalpjai a tavalyi évben.

Gulliver sötét lóként várja a világbajnokságot. - Fotó: BDO

A hölgyeknél hétfőn egy mérkőzésre kerül sor, az viszont az első kör slágermeccse lesz avagy a tízszeres világbajnok Trina Gulliver a WDF World Cup-címvédő Vicky Pruimmel méri össze tudását. A 48 éves Gulliver már nem tartozik a közvetlen vb-esélyesek közé, de éppen ezért veszélyes, hiszen még mindig képes nagy dolgokra, ugyanakkor a figyelem már nem feltétlenül rá irányul. 2001 és 2007 között zsinórban nyolc alkalommal nem talált legyőzőre, legutóbbi vb-címét pedig 2016-ban nyerte. 

Képes vagyok még többet elérni. A tűz még mindig ég bennem, és amíg a formám is adott, addig nincs okom visszavonulni. Stabil évem volt, minden rendben velem. Magabiztos vagyok, hogy amikor Lakeside-ban színpadra lépek, akkor a megfelelő időben a megfelelő játékot tudom nyújtani. 

- mondta Gulliver, aki Pruimmel idén egyszer nézett farkasszemet és akkor 4-1 arányban legyőzte. 

A svéd hölgy magához képest kiemelkedő évet futott, így nagyobb önbizalommal és nagyobb elvárásokkal utazhatott a szigetországba. Világbajnoki tapasztalata viszont kevés van, és ahogyan említettük, idén nem bírt el még a halványabb formát mutató Gulliverrel sem. 

Véleményünk szerint az angol a világbajnokságra nagyon készül és erősebb lesz, mint a tavalyi idényben, így, ha egy szoros meccsen is, de legyőzi a svéd riválisát. Sokat nyomhat majd a latba a kiélezett helyzeteknél Gulliver mérhetetlen rutinja, illetve Pruim gyors játékába sem fog belemenni. 

A "Golden Girl" becenévre hallgató angollal a korábbi 17 vb-indulása alkalmával egyébként csupán egyszer fordult elő, hogy már az első kör után csomagolhatott.
Trina Gulliver-Vicky Pruim
hatharom.com
Gulliver jut tovább
@1.65
Fogadási határidő: hétfő, 21:00