Spanyol foci

Mindent feltehet a BL-re a Real Madrid

Újabb pontokat hullajtott a spanyol bajnokságban a Real Madrid és immáron 16 pont hátránya van a listavezető Barcelonával szemben. A királyi gárda innentől elsősorban a BL-re koncentrálhat.

realmadrid.com

2-2-es döntetlent játszott vasárnap este a Celta Vigo vendégeként a Real Madrid, az újabb pontvesztésnek köszönhetően a királyi gárda még messzebb került a trónkövetelő Barcelonától. Zinedine Zidane együttese a vesztett pontok tekintetében 13 egységgel van a katalánok mögött, a bajnokság feléhez érve pedig ez a hátrány nem igazán tűnik már ledolgozhatónak.

 

A bajnokság végképp elszállt

Bár sok szurkolója féltette a Barcelonát a szezont megelőzően, Ernesto Valverde jól összerakta a csapatot, amely hétről hétre magabiztosan menetel a bajnoki cím felé. Sokatmondó adat, hogy a katalán gárda egyedüli csapatként veretlen a mezőnyben (15-3-0) és 18 lejátszott meccs után az ő nevéhez fűződik a legtöbb rúgott (47) és a legkevesebb kapott (7) gól is.

Bár arra kevés esélyt látunk, hogy a Barca lehozza a szezont a vereség nélkül, arra sincs sok sansz, hogy ekkora előnyről elbukja a bajnokságot. Főleg úgy, hogy a nyáron szerződtetett Ousmané Dembelé végre felépült sérüléséből, a hétvégén pedig sikerült megszerezni a Liverpooltól Phillipe Coutinhót - aki csak a spanyol sorozatokban lép majd pályára -, vagyis a katalánok támadójátéka tavasszal még erősebb lehet.

Az elmúlt években a két gigász fej-fej mellett küzdött a bajnoki aranyért, ekkora differenciára nagyon rég volt példa, éppen ezért nem is lehet csodálkozni azon, hogy a fogadóirodáknál már lefutott a bajnoki cím kérdése, hiszen a Barcelonára 1.03-as, míg a Real Madridra 21-szeres kínálnak.

 

Marad a BL

A tavalyi szenzációsan sikerült szezon után a mostani idény bakijai miatt egyáltalán nem optimális a hangulat a Bernebéu-ban. Bár januárban a Real Madrid újabb klubvilágbajnoki trófeával lett gazdagabb, a nemzetközi sportsajtóban egyre többet cikkeznek arról, hogy Zidane pozíciója egyre instabilabb. A Real nem az a klub, ahol belefér a hullámzó teljesítmény: 2014-ben a blancók 4 fontos trófeát is nyertek Carlo Ancelottival, az olasz mesternek fél év múlva mégis megköszönték a munkáját.

Bár a szurkolók többsége Zidane mögött áll, Madridban nem a drukkerek, hanem Florentino Pérez az úr, márpedig az elnöknek nem igazán tetszik, amit lát, a Celta Vigo elleni találkozón például be is ment az öltözőbe egy kis "biztatást" adni a játékosoknak..

Jelen állás szerint a blancók a Bajnokok Ligájában valamint a Király Kupában alkothatnak maradandót, de nem kérdés, hogy utóbbi megnyerése nem lenne elég a spanyol fővárosban.

Az elmúlt két BL-kiírást megnyerő királyi gárda számára azonban pokolian nehéz lesz triplázni, hiszen az idei formák alapján legalább 4-5 klubnak is nagyobb esélye van a trófeára, ráadásul már a nyolcaddöntőben találkozik a PSG-vel, amely a sorozat egyik topfavoritjának számít.

A BL-ben csak úgy lehet esélye a Realnak, ha a játéka komoly javuláson megy keresztül a következő hetekben, viszont öröm lehet az ürümben, hogy mostantól csak a Bajnokok Ligájára koncentrálhat a csapat.

Szerinted melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját 2018-ban?x;
[2580718] 2018-01-07 20:45:00 Celta Vigo - Real Madridx;
240918