Olasz foci

Krízis van Rómában, kiárusítás következhet

  • varin

A szurkolók már tüntetnek az edző ellen, míg a télen több játékos is távozhat az örök városból.

Fotó: Tiscali

Hétvégén hazai pályán szenvedett kínos vereséget a Roma. Az Atalanta sikerével a Farkasok hátránya 12 pontra duzzadt a listavezető Napolival szemben és lassan az lesz a kérdés, hogy vajon sikerül-e megcsípniük a negyedik helyet a bajnokságban. Furcsa módon a hullámvasutat éppen egy Lazio ellen diadal indította el.

A novemberi közepén játszott városi derbit követően ugyanis De Rossiék tíz meccsen 3-3-4-es mérleget tudtak csak felmutatni, ráadásul hazai pályán kiestek az Olasz Kupából is.

A tavaly 51 meccsen 39 gólt szerző és 15 gólpasszt adó Edin Dzeko idén 26 találkozón mindössze 12+4-es mutatóval bír.

A krízis ráadásul a csapat minden területét érinti. Amellett, hogy a kulcsjátékosok formán kívül futballoznak, hozzáállásuk is elfogadhatatlan. A klub által kiszabott eltiltását töltő Radja Nainggolan például az Atalanta elleni vereséget követően nyaralni indult többek között De Rossival és Florenzivel a Maldív-szigetekre, ami igencsak csípi a szurkolók szemét.

Roma#ita-roma#10

Az ezerfejű ráadásul változásokat követel az edzői székben, Eusebio Di Francescóval ugyanis láthatóan szenvednek a vörösök, így a Sassuolótól érkezett mester nem biztos, hogy megéli a nyarat.

A Calciomercato értesülései szerint igazolásokra pedig nincs pénz, sőt hamarosan Monchi sportigazgató és Pallotta elnök azért ül össze Londonban, hogy megtárgyalják, kiket is engednek el télen jó pénzért. Az egyik ilyen áldozat Lorenzo Pellegrini lehet, aki iránt a Manchester United és a Chelsea is érdeklődik.

A Farkasoknak mindenesetre gyorsan össze kell kapniuk magukat, hiszen a pihenőt követően három nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk, egy az Inter ellen, kettő pedig a Sampdoria ellen, ráadásul február közepén következik a Sahtar elleni BL-nyolcaddöntő.

   
  1 x 2
Internazionale-Roma (01.21.) 2.20 3.45 3.00
241306