Tenisz

A múlt heti bajnok Sydneyben beleszaladhat a késbe

  • Cesc18

Sydneyből és Aucklandből is kinéztünk egy-egy tippet a keddi játéknapra.

Sydney illetve Auckland ad otthont a január 15-én rajtoló Australian Open előtti utolsó ATP-versenyeknek. Előbbi ideális terep a felkészülésre, hiszen ugyanolyan borításon és ugyanolyan labdákkal játszanak, mint majd Melbourne-ben, továbbá az időjárás is nagyon hasonló. A sztárok közül ezt sokan nem tudják kihasználni, de így is korrekt mezőny gyűlt össze az ausztrál viadalon. Például a főtáblán találjuk Gilles Simon nevét is, aki szombaton Pune-ben hosszú idő után ünnepelhetett ismét tornagyőzelmet. 

Fogadás a győztesre    
Gilles Simon Jared Donaldson
1.65 1.95
Fogadási határidő: kedd, 05:45

Simon három top 20-as teniszezőt is legyőzött (Roberto Bautista-Agut, Marin Cilic, Kevin Anderson), szóval ennél szebben nem is indulhatott volna számára a 2018-as esztendő. Sydneyhez szintén szép emlékek kötik, miután 2011-ben megnyerte a tornát. A jó formája ellenére azonban komoly meglepetés lenne, ha ezen a helyszínen is megcsípné a trófeát, ugyanis nem jellemző, hogy az indiai verseny után néhány nappal valaki brillírozzon.

Szombaton délután játszotta a döntőt Pune-ban, majd 15+ óra repülőutat követően szinte semmi ideje nem maradt az átállásra, a 6 óra időeltolódás miatt pedig a jetleg is érezteti majd hatását. 

Éppen ezért általában nem is szokták bevállalni az Indiában döntősök, hogy valamelyik óceániai viadalon is pályára lépnek. Akik az elmúlt években bátrak voltak, vagy kikaptak, vagy feladták rögtön az első meccsükön. Még azok is ritkán szoktak jól teljesíteni, akik Melbourne-ben, a Kooyong bemutató versenyen vállalnak fellépést. 

Simon tornagyőzelemmel indította az évet. - Fotó: ATP

Egészen 2006-ig kell visszamenni az időben, amikor is Carlos Moya tudott közvetlenül a chennai-i döntőt követően meccset nyerni Sydneyben, igaz, utána a második mérkőzésére már nem állt ki...

Megéri tehát Simon ellen fogadni, főleg olyan irodában, ahol feladás esetén is jóváírják a nyereményt. A francia ellenfele egyébként a nála két hellyel előrébb rangsorolt Jared Donaldson lesz, aki Brisbane-ben szolid rajtot vett.

  • Donaldson jut tovább @ 1.95

 

Aucklandben is kinéztünk egy mérkőzést, véleményünk szerint a nagyon tehetséges Stefanos Tsitsipasnak jó esélye van a győzelemre a szerencsés vesztes Lukas Laczko ellen. A 19 éves görög már tavaly is megcsillogtatta tudását a felnőttek között, múlt héten Dohában pedig Richard Gasquet legyőzésével rögtön bemutatott egy szép bravúrt. Bátran, fiatalos lendülettel játszik Tsitsipas, míg Laczko év eleji formájáról mindent elmond, hogy a selejtezőben a salakos Rogerio Dutra-Silva két játszmában verte...

Ugyan a görögnek is hosszú utat kellett megtennie Katarból Új-Zélandra, ám már pénteken megérkezett Aucklandbe, így maradt 4-5 napja az átállásra, főleg, miután a szervezőktől szabadkártyát kapott. 

  • Tsitsipas jut tovább @ 1.45