Darts

Négy papírforma, amivel megduplázhatod a pénzed - napi tippek a vb-re

  • Cesc18

Szombaton rajtol a BDO darts-világbajnokság, a nyitónapon négy tippel szállunk harcba a bukmékerek ellen.

A tornának hatalmas múltja van, de messze nem kap akkora figyelmet, mint a profik versenye, azonban fogadás szempontjából érdemes nyitott szemmel tekinteni erre a bő 1 hetes viadalra. Rögtön a nyitónapon papírforma meccsekre fogadunk, ugyanis négy olyan játékos is tábla elé áll, akiknek kiesése komoly meglepetésnek számítana. 

BDO darts-vb, 1. játéknap - szombat (december 6.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
14:00 Mark McGeeney-Martin Adams 1.50 2.20
15:00 William Mandigers-Nick Kenny 1.95 1.65
16:00 Lisa Ashton-Rhian Griffiths 1.14 4.40
17:00 Penigran Mohamed-Gary Robson 3.25 1.25
20:00 Justin Thompson-Chris Gilliland 1.60 2.05
21:00 Deta Hedman-Rachna David 1.12 4.70
22:00 Joe Chaney-Danny Noppert 4.20 1.15
23:00 Scott Mitchell-Darius Labanauskas 1.35 2.70

Kezdve a sort a hölgyekkel, szombaton Lisa Ashton személyében színpadra lép a címvédő és egyben az idei kiírás legnagyobb favoritja. A 47 éves klasszis az elmúlt négy évben háromszor is elhódította a trófeát, és 2009-es debütálása óta egyszer sem betlizett Lakeside-ban. Bár Rhian Griffiths tehetséges játékos, de messze nem említhető egy lapon az angollal. 

Mint ahogyan a norvég Rachna David sem a háromszoros vb-döntős Deta Hedmannal. Az 58 éves brit dartsos ismét világelsőként várja a tornát és nagy kérdés, hogy végre sikerül-e elhódítania a vb-címet. Remekül muzsikált 2017-ben, és természetesen toronymagas favoritja ennek az ütközetnek.

Noppert az idei kiírás egyik esélyese. - Fotó: BDO

A férfiaknál az esti programban ugyancsak egy korábbi döntős és egy világbajnok lép tábla elé. Danny Noppert tavaly fantasztikusan debütált Lakeside-ban, hiszen nagyon erős játékot mutatva egészen a fináléig menetelt. A holland tehetség 2017-ben viszonylag kevés tornán indult, így visszacsúszott a ranglistán, ám a decemberi Finder Masters megnyerésével jelezte, hogy készen áll a vb-címre. Joe Chaney ellen kezd, aki régi motoros a szakmában, de most először tudta kvalifikálni magát a világbajnokságra. Főleg a tengerentúlon ér el eredményeket, a szigetországban nem sok babér terem számára. Noppert jóval komolyabb játékerőt képvisel, ami ellene szól, hogy nemrégiben hunyt el édesanyja, bár ettől inkább csak motiváltabb lesz, vélhetően érte is küzdeni fog. 

A 2015-ös világbajnok Scott Mitchellre nehezebb feladat vár a litván Darius Labanauskas ellen. "Scotty Dog" a torna egyik favoritja, főleg a téli formája alapján. Vele találkozhattunk a PDC Grand Slamen, ahol ugyan nem jutott tovább a csoportjából, de láthattunk tőle 100-as átlagot is. Jól szerepelt a Finder Mastersen is, ahol a negyeddöntőben éppen Labanauskast ütötte ki, méghozzá 3-0-lal. Nagyon elszánt Mitchell, és ugyan nem várható teljesen egyoldalú meccs, azért komoly meglepetés lenne a kiesése.

hatharom.com
Lisa Ashton-Rhian Griffiths Ashton
Deta Hedman-Rachna David Hedman
Joe Chaney-Danny Noppert Noppert
Scott Mitchell-Darius Labanauskas Mitchell
@ 1.98
Fogadási határidő: szombat, 16:00