FA Kupa

Ezt várjuk a Liverpool és a Manchester United meccseitől

A Vörösök városi rangadót vívnak, míg a Vörös Ördögök másodosztályú ellenfelet fogadnak az FA Kupában.

Véget ért a nagy hajtás a Premier League-ben, hétvégén viszont már az FA Kupában lesznek érdekeltek az élvonalbeli csapatok. Noha fontos ez a sorozat is a gárdáknak, a legjobb 32 közé jutásért vívandó mérkőzésen többnyire alaposan felforgatott kezdőcsapatokat szoktak a mélybe dobni a Premier League menedzserei. Szerintünk ez így lesz pénteken is, ezért a két nyitómeccsen kevés gólra fogadunk.

Ezúttal nem várunk gólzáport a Liverpool meccsén. - Fotó: Twitter

Liverpool-Everton
Tipp: Kevesebb, mint 3,5 gól
Odds:
1.35 @ Tippmixpro

Liverpooli városi rangadóval kezdődik az FA Kupa harmadik fordulója, amelyet az Anfield Roadon rendeznek. A hazaik jó formában vannak, de egyre több a sérült játékos náluk, hiszen a szokásos négyesen - Alberto Moreno, Jordan Henderson, Nathaniel Clyne, Bogdán Ádám - kívül már Mohamed Salah is kidőlt, Sadio Mané, Daniel Sturridge játéka kérdéses, míg Philippe Coutinho is kimarad, a hírek szerint sérülés, a pletykák szerint azért, mert a brazil már januárban Barcelonába akar igazolni.

Ami a vendégeket illeti, az Everton rosszul jött ki az ünnepi hajtásból, két remit követően két vereség lett végül a csapat mérlege. Ráadásul a Stolverkosoknál ez "áldozatokat" is követeltet, hiszen Sam Allardyce Ramiro Funes Morira, Maarten Stekelenburgre, Leighto Bainesre, Seamus Colemanre, Ross Barkleyra biztosan nem, míg Idrissa Gueyere és Michael Keane-re vélhetően nem számíthat pénteken.

A felek decemberi meccse 1-1-re végződött az Anfield Roadon, s azokhoz a csapatokhoz képest a hazaiak három legjobbja például nem lép pályára pénteken. Arról nem is beszélve, hogy a többi poszton is lehet változás - a hírek szerint Virgil van Dijk először kezdhet a védelem tengelyében a Vörösöknél -, s akkor még a vendégcsapatban bekövetkezhető változásokról nem is beszéltünk.

Mindezek után úgy véljük, hogy egy brusztolós, kevés, maximum három gólt hozó mérkőzést játszhat a két liverpooli csapat az FA Kupában.

[2678189] 2018-01-05 20:55:00 Liverpool - Evertonx;

Manchester United-Derby County
Tipp: Kevesebb, mint 3,5 gól
Odds: 
1.50 @ Tippmixpro

A Liverpoolhoz hasonlóan a Manchester Unitednek is vannak gondjai, hiszen José Mourinho Zlatan Ibrahimovicra, Chris Smallingra, Eric Baillyre, Antonio Valenciára, Ashley Youngra, Michael Carrickre és Marouane Fellainire sem számíthat pénteken. Jó hír viszont, hogy visszatérhet a pályára a házi gólkirály, Romelu Lukaku.

Az Everton elleni sikert leszámítva a Vörös Ördögök igen gyászosan teljesítettek az elmúlt hetekben, két hete a másodosztályú Bristol City ellen estek ki a Ligakupában, akkor bizony bőven van keresnivalója a Derby Countynak az Old Traffordon.

Merthogy a Kosok a Championshipben a második helyet foglalják el, Gary Rowett mester valamennyi játékosára számíthat pénteken - egyedül Joe Ledley bajlódik kisebb sérüléssel, de a korábbi Celtic-játékos vélhetően vállalni tudja a játékot -.

A vendégek számára ráadásul ez az év mérkőzése, Rowett a legerősebb csapatát küldi harcba, míg a hazaiaknak ez a meccs csupán egy a sok közül. Persze Mourinho nem akar még egyszer megégni egy másodosztályú gárda ellen, főleg az otthoni környezetben, de a temérdek hiányzó és az angol szaklapok által vázolt kezdőcsapat (Romero-Blind, Rojo, Tuanzebe, Darmian-Pogba, Herrera-McTominay, Lingard, Mhitarjan-Rashford) alapján ismét fennáll az esély a bakira.

Mivel a Derby a biztos védekezésre, és a kontrákra apellál, és erre rendezkedik majd be Manchesterben is, továbbá a hazaiak leggólerősebb játékosai maximum a lelátóról figyelhetik az összecsapást, úgy véljük, hogy jó esély van arra, hogy kevesebb, mint 3,5 gól szülessen a felek pénteki ütközetén.

[2678196] 2018-01-05 21:00:00 Manchester United - Derbyx;
hatharom.com
Liverpool-Everton Kevesebb, mint 3,5 gól
Manchester United-Derby County Kevesebb, mint 3,5 gól
@2.05
Fogadási határidő: 20:55