Átigazolás

Mindenkinek az Arsenal elfeledett klasszisa kell!

Ha Theo Walcott újra válogatott akar lenni, távoznia kell az Arsenaltól.

Remek szezont futott tavaly Theo Walcott az Arsenalban, a 37 mérkőzésen szerzett 19 gólja az egyik legjobb teljesítmény volt karrierje során. Idén azonban Lacazette érkezésével létszám felettivé vált Arséne Wenger szemében és bár az Európa Ligában 424 perc alatt elért három gólja és öt gólpassza jól mutatja, lehet rá számítani, mégis távozhat télen az Ágyúsoktól.

Kérőkből egyáltalán nincs hiány, Angliában és más európai topligákból is akadnak udvarlói a 28 éves játékosnak. A Daily Express jelentése szerint elsősorban a West Ham United érdeklődik kitartóan, de az Evertonról is ír a lap, amely csapat Sandro Ramírezt pótolhatja az angol válogatott támadóval. Szintén szüksége lenne csatárnak a Newcastle Unitednek, illetve Walcott korábbi klubjának, a Southamptonnak is, így az sem kizárt, hogy a Szarkák vagy a Szentek mezét ölti majd magára január második felétől.

Fotó: Metro

Szintén csatárgondokkal küzd Olaszországban az AC Milan, amely együttesnél az új igazolások nem váltak be, különösen Kaliniccsel elégedetlenek az olasz iparvárosban. A Corriere dello Sport jelentése szerint Gattuso szívesen látná soraiban az Arsenal támadóját, ám az üzlet ellen szólhat, hogy az Európa Ligában már nem számíthatna a játékosra a Milan.

Az is nagy kérdés egyelőre, hogy Arséne Wenger hogy viszonyul játékosához, hiszen az elmúlt hetekben a francia mester többször is elmondta, hogy szüksége van Walcottra és nem szívesen engedné el, de ennek ellenére is csak percek jutottak neki a bajnokságban ebben a szezonban.

Walcott utoljára 2016 novemberében kapott válogatott meghívót

Walcott klubváltását végül a gigantikus fizetése akadályozhatja meg, hiszen nem sok helyen adnák meg neki a heti 100 ezer fontot, ráadásul ha a télen távozna esetleg a Giroud-Özil-Alexis Sánchez trióból az egyik, az új kapukat nyithatna meg a játékos előtt is.

A Chelsea elleni, felemásra sikerült városi rangadót követően sem pihenhetnek Wenger tanítványai, hiszen előbb a Notthingham Forest, majd ismételten a Chelsea következik a két kupasorozatban, míg a Premier League-ben a Bournemouth lesz a londoniak következő ellenfele.

Az Arsenal következő mérkőzései
   
  1 x 2
Notthingham-Arsenal (FA Kupa, 01.07.) 4.95 4.00 1.50
Chelsea-Arsenal (Ligakupa, 01.10.) 1.75 3.50 3.90
Bournemouth-Arsenal (Premier League, 01.14.) 5.25 4.00 1.55