Olasz foci

Meglepő edzőváltás Torinóban

  • varin

Az elveszített városi derbit követően azonnali hatállyal menesztették a Torino mesterét.

Fotó: 101 Great Goals

Ahogyan azt mi is megjósoltuk, különösebb gond nélkül lépett át városi riválisán a Juventus az Olasz Kupa negyeddöntőjében. Dybaláék a kétgólos sikerrel bejutottak az elődöntőbe, ahol az Atalanta lesz az ellenfelük, míg a Bikáknál a sikertelen derbi Szinisa Mihajlovics edzői állásába került.

Noha a Torino a tavalyinál valamivel szerényebb teljesítményt nyújt, egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy rosszul szerepelnének a bajnokságban. A 10. helyen telelő Bikák 25 ponttal a felsőház végén tanyáznak, amely alapján a szezon végén is odaérhettek volna a 8-9. helyre.

Mihajlovicsnak valószínűleg a kevés győzelem miatt kell távoznia, hiszen a 19 találkozón aratott 5 siker és 10 döntetlen nem túl jó arány.

Torino#ita-torino#10

A szerb szakvezetőnek a Torino volt tízéves edzői pályafutása során a hetedik csapata, korábban a Bologna, a Catania, a Fiorentina, a Sampdoria, a Milan és a szerb válogatott élén is dolgozott, de maradandót sehol nem tudott alkotni.

"A Torino FC szeretné megköszönni mindazt az elhivatottságot és szellemiséget, amellyel Mihajlovics és stábja  az elmúlt 18 hónapban irányították a csapatot. Sok sikert kívánunk a jövőben nekik!" - áll a klub hivatalos közleményében.

Az utódlásról egyelőre még nem lehet sokat tudni, az olasz lapok úgy sejtik, Umberto Cairo elnök Walter Mazzarrit szeretné a Bikák kispadjára ültetni.

Három nyeretlen bajnoki után a Torino a bajnokságban is elindulhat felfelé, hiszen Belottiék következő ellenfelei a Bologna, a Sassuolo és a Benevento lesznek, így az új szakvezetéssel kimászhatnak a kisebb gödörből.

A hétvégi bajnokin a piros-kékek ellen 2-szeres szorzóval fogadhatunk hazai pályán a Bikákra.

   
Torino Döntetlen Bologna
2.00 3.30 3.60
241306