Premier League

A Tottenham sikerével érhet véget az őrület

Véget ér az év végi, év eleji hajtás Angliában, méghozzá egy londoni derbivel, a Tottenham-West Ham ütközettel.

A Tottenham sikerével érhet véget az őrület. - Fotó: Twitter

A Premier League 21. fordulójának és magának az év végi, év eleji angol őrületnek a zárómérkőzését csütörtök este rendezik a Wembleyben, ahol két londoni együttes, nevezetesen a Tottenham és a West Ham feszül egymásnak. A felek közül a hazaiak minden tekintetben jobb előjelekkel várják a találkozót, így nem is csoda, hogy masszív favoritok a fogadóirodákban.

1x2    
Tottenham Döntetlen West Ham
1.25 5.50 10.00

Merthogy a Spurs a Manchester City elleni vereséget követően megállíthatatlannak tűnik, zsinórban háromszor nyert a bajnokságban, ráadásul a gólokkal sem maradt adós, hiszen ezen intervallumban 10-2-es gólarányt tud felmutatni. A csapat húzóemberei kétségkívül a nagy hármas, azaz Harry Kane, Dele Alli és Christian Eriksen az utóbbi hetekben.

A hazai szimpatizánsok számára jó hír, hogy ezen játékosok közül valmennyi egészséges, jó passzban van, a 2017-es naptári év gólkirálya, Kane például eléggé friss lesz, hiszen kedden mindössze 22 percet kapott a Swansea otthonában, mivel Maruicio Pochettino mester pihentette a városi rangadóra.

A Tottenhamnél egyébiránt mindössze három hiányzó lesz csütörtökön, Toby Alderweireld, Danny Rose és Mousa Dembelé marad ki, egyébként mindenki más bevethető lesz a derbin.

[2522950] 2018-01-04 21:00:00 Tottenham Hotspur - West Ham Unitedx;5

Ami a vendégeket illeti, a West Ham bő fél hónap után tudott nyerni kedden, igaz, David Moyes együttese a mindent eldöntő találatot a 94. percben vitte be a pocsékul szereplő West Bromwich ellen hazai pályán. A sikernek köszönhetően a Kalapácsosok elmozdultak a kiesőzónából, egészen a 16. pozícióig jöttek fel, igaz, egyetlen egy pont választja el őket a 18. helyen tanyázó Stoke-tól. 

Ugyanakkor rengeteg a gond a bordó-kékeknél, hiszen Sam Byram, José Fonte, Edimilson Fernandes, Michail Antonio, James Collins, Aaron Cresswell, Andrew Ayew és Diafra Sakho szolgálataira nem számíthatnak csütörtökön. Utóbbira hivatalosan sérülés miatt, a pletykák viszont arról szólnak, hogy elvágyódik a Kalapácsosoktól és ezért nem lép pályára...

Október közepén a Ligakupában meglepetésre a WHU nyerni tudott a Wembleyben, azonban perpillanat erre nem sok esély mutatkozik, hiszen a Spurs pazar formában van, ráadásul azon a meccsen Pochettino egy igen vegyes csapatot küldött ki a pályára. Ezúttal viszont ez borítékolható, hogy nem így lesz, vagyis a bukmékerekkel kell egyetértünk, egyértelműen a Tottenham az esélyese a csütörtök esti londoni derbinek.

A    -n 1.25-szörös oddson fogadhatunk a hazaiak sikerére, a vendégek győzelme tízszeres, míg a döntetlen 5.50-szeres pénzt érne. A bukmékerek szerint a Tottenham győzelme mellett jó esély mutatkozik gólzáporra is, mivel a magyar állami iroda a 2,5-nél több találatra csak 1.50-szeres pénzt fizetne ki, viszont, ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.90-szeresét kaphatnánk vissza.

[2522950] 2018-01-04 21:00:00 Tottenham Hotspur - West Ham Unitedx;
237903