Premier League

Óriási téttel bír az Arsenal-Chelsea

A 2018-as esztendő első vérbeli rangadóját két londoni csapat, nevezetesen az Arsenal és a Chelsea játssza szerda este.

Óriási téttel bír az Arsenal-Chelsea. - Fotó: Twitter

A Premier League 22. fordulójának rangadóján az Arsenal és a Chelsea együttese feszül egymásnak az Emirates Stadionban. A derbinek óriási tétje van, hiszen ha nyerni tudnak az Ágyúsok, úgy összerázódik az élboly, ha viszont kikapnak, akkor kettészakad a élmezőny.

1x2    
Arsenal Döntetlen Chelsea
2.62 3.35 2.57

Arséne Wenger együttese egyébként jó passzban fogadja a Chelsea-t, hiszen nyolc tétmérkőzés óta veretlen, s ha nincs az a szerencsétlen büntető óév utolsó napjának utolsó percében, akkor 40 pontos lenne. Így viszont csak 38, s hat pontra van leszakadva a Liverpooltól, igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, vagyis hatalmas a nyomás a hazaiakon, akik győzelmi kényszerben lépnek pályára.

A felzárkózásra ugyanakkor keresve sem találna jobb alkalmat az Arsenal, igaz temérdek hiányzója lesz a csapatnak. Az utóbbi hetekkel ellentétben ezúttal akár heten is kimaradhatnak a francia mester keretéből, hiszen Santi Cazorla, Aaron Ramsey, Olivier Giroud és Sead Kolasinac biztosan nem lép pályára, de Nacho Monreal, Mesut Özil és Laurent Koscielny játékára is kevés esély mutatkozik. Így pedig egy igen alkalmi kezdővel futhatnak ki az Ágyúsok szerda este az Emirates Stadion gyepére.

[2522953] 2018-01-03 20:45:00 Arsenal - Chelseax;5

Az Arsenalhoz hasonlóan a Chelsea is jó formának örvend, Antonio Conte gárdája ugyanis az elmúlt hat tétmeccsén nem kapott ki, sőt, ezek közül ötöt is meg tudott nyerni. A Kékek ráadásul egyre magabiztosabbak, az utolsó négy bajnokijukon például gólt sem kaptak, ugyanakkor nyolcat lőttek.

Mindez annak köszönhető, hogy a vendégeket az utóbbi hetekben, hónapokban elkerülték a sérülések, Conte hétközben is csak egy fontos játékosára, David Luizra nem számíthat - Charly Musonda is sérült, ám a belga nem számít alapembernek, a bajnokságban eddig mindössze 26 perce van idén -, de a brazil már több, mint egy hónapja kidőlt, a pótlása pedig megoldott.

A felek az idei szezonban kétszer találkoztak, a Community Shieldet az Ágyúsok nyerték tizenegyesekkel, majd bajnokin, a Stamford Bridge-en gól nélküli remit játszottak a felek. Ezen kívül az Arsenal a pazar hazai mutatójára támaszkodhat, hiszen a legutóbbi 17 otthoni meccséből 16-on nem kapott ki, igaz, a Chelsea az utolsó 13 bajnokiján mindössze egyszer hagyta el vesztesen a pályát.

A hazaiak hiányzói miatt a Chelsea felé billen a mérleg nyelve, ugyanakkor a bukmékerek szerint teljesen háromesélyes a találkozó, hiszen a vendégekre 2.57-szeres oddson fogadhatunk    -n, a hazaiak sikere 2.62-szeres, míg a döntetlen 3.35-szörös pénzt érne.

A bukmékerek szerint jó esély mutatkozik gólzáporra, mivel a magyar állami iroda a 2,5-nél több találatra csak 1.60-szoros pénzt fizetne ki, ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk mindössze 1.50-szeresét kaphatnánk vissza.

[2522953] 2018-01-03 20:45:00 Arsenal - Chelseax;
237903