Tenisz

Top 50-es játékost verhet Fucsovics

  • Cesc18

A magyar teniszező szerda hajnalban a világranglista-41. Benoit Paire ellen lép pályára Punéban.

Jól kezdődött a 2018-as esztendő a magyar teniszezőinknek, hiszen Fucsovics Márton Punéban, Babos Tímea Sencsenben, míg Piros Zsombor a noumeai Challenger-tornán nyert. 

Magabiztos rajtot vett Fucsovics. - Fotó: Facebook.com

Marci nagyon sima rajtot vett az indiai tornán, 55 perc alatt ugyanis 6-0, 6-3-mal gázolt át a világranglista-95. Nicolas Kickeren.

Jól ment a játék, a szerváim nagyon hatékonyak voltak és igaziból végig tudtam irányítani a meccset. A következő már keményebb lesz, miután Paire szereti a gyorsabb pàlyát, de jó formában vagyok, fizikailag is jól érzem magam, így bármi lehet. Köszönöm a szurkolást mindenkinek!

- mondta Fucsovics a mérkőzést követően. 

Ahogyan a magyar teniszező említette, a folytatásban már jóval nehezebb feladat vár rá a francia Benoit Paire ellen. 

Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton Benoit Paire
1.60 2.00
Fogadási határidő: szerda, 5:30

A gall játékos a torna negyedik kiemeltje, ám az oddsok is jól mutatják, hogy ez semmit nem jelent. Főleg nem Paire esetében, aki a mezőny egyik leghektikusabb teniszezője. Ha elemében van, akkor bárkire veszélyes, ha viszont nincs kedve játszani, akkor bárkitől képes kikapni. 

A tavalyi év hajrájában, októberben és novemberben kifejezetten gyengén ment neki, öt tornán mindössze egy meccset tudott nyerni, a szezont pedig egy feladással fejezte be. Kiemeltként még Punéban sem kellett pályára lépnie, így ez lesz 2018-ban az első mérkőzése. 

Ez mindenféleképpen Marci felé billentheti a mérleg nyelvét, aki sokkal inkább meccsben van, és a téli felkészülésnek is sokkal nagyobb önbizalommal és lendülettel vághatott neki. Véleményünk szerint minden esélye megvan arra, hogy legyőzze a top 50-es ellenfelét.