Spanyol foci

Neymar távozása nehéz volt a Barcelonának, vallotta be Valverde

  • gb1

A Barcelona vezetőedzője január elsején a Barcelona TV-nek adott exkluzív interjút, amiben többek közt Neymarról, Dembéléről és Messiről, az eddigi szezonról és az El Clásicóról is szót ejtett.

Ernesto Valverde a katalán óriás spanyol mestere, a klub hivatalos TV-jének adott újévi interjút, a következőkben pedig a beszélgetés legfontosabb  gondolatait elevenítjük fel. A mester egy kérdést sem hagyott megválaszolatlanul, üzenete tiszta és közérthető volt, miszerint remek karácsonyi szünetük volt, és most ideje elkezdeniük rendesen a felkészülést erre az évre.

fotó: fcbarcelona.com

Valverde bevallotta, hogy Neymar világrekord összegű, 222 millió eurós távozása a Paris Saint-Germainhez nehéz volt a LaLiga óriásnak. "Ezt nem tagadhatjuk le" - fogalmazott. A Barca a csillagászati összeget egyből vissza szerette volna forgatni új játékosokba, azonban egyelőre csak a pénz felét sikerült elkölteni - a Borussia Dortmund ifjú csillagát, a mindössze 20 éves Ousmane Dembélét halászták el a nyári átigazolási időszak végén.

"Minden Barcelona játékos különbözik. Dembélé profilja azonban különleges volt, olyan amink még nem volt. Képes különböző pozíciókban játszani, rendkívül gyors. Nagyon mély keretünk van, és ezidáig jól rotáltuk a csapatot, és hamarosan ő is visszatérhet, ez remek hír" - célzott a francia játékos sérülésére, aki szeptember 16-án dőlt ki. 

Bármi is lesz a pozíciója, minden bizonnyal az ötszörös Aranylabdás Lionel Messi körül lesz, akinek 15 LaLiga gólja 9 pontos vezetéshez segítette őket a bajnokságban.

Messi a legjobb játékos az egész világon. Valami különlegeset csinál minden egyes labdaérintésével. Elképesztő szerencsések vagyunk, hogy a csapatunkban tudhatjuk.

Látom, ahogy kezeli a versenyhelyzetet, és a hihetetlen elkötelezettségét a klubbal és a csapattal. Pozíció tekintetében, amikor középen játszik, az jó neki és nekünk is egyaránt, mindamellett természetesen bárhol tud játszani." - mondta a spanyol tréner.

A bajoksággal kapcsolatban a következőket mondta: "A célunk minden egyes meccset megnyerni, nem spekulálhatunk a köztünk és riválisaink között lévő pontkülönbségen, csupán magunkra kell koncentrálnunk, és arra, hogy behúzzuk a párharcainkat. A riválisainkat az készíti ki a legjobban, amikor látják, hogy nem hibázunk. Intenzív január vár ránk."

Messiék legközelebb csütörtökön, a Celta Vigo otthonában lépnek pályára a Spanyol Kupában.

1x2    
Celta Vigo Döntetlen Barcelona
4.75 4.10 1.55