Olasz foci

Hiába negyeddöntő, ez a meccs aligha érdekli a csapatokat

Az Olasz Kupa hagyományosan nívótlan sorozatnak számít Itáliában, ez pedig rotálást és kevés gólt eredményezhet.

   
Napoli Döntetlen Atalanta
1.55 3.85 5.00

Az Olasz Kupa elődöntőjének egyik párosítása már kialakult december végén, a Lazio és a Milan csap majd össze a legjobb négy között az alsó ágon. A felső részlegben azonban még eldöntésre vár a két továbbjutó csapat kiléte, kedden este a Napoli az Atalantával, szerda este pedig a Juventus a Torinóval csap össze az előrehozott döntőért. Lássuk először, mit kell tudni a déliek mérkőzéséről.

Jó formában várja a találkozót Maurizio Sarri együttese, hiszen utolsó négy meccsüket megnyerték. Az elmúlt hetekben viszont elsősorban a csapat védelme remekel, a gólok pedig nem jönnek úgy futószalagon, ahogyan az idény elején. Jó formájuk listavezető pozíciót ér a Serie A-ban, a 19 meccsen bekapott 13 góljuk pedig minden tiszteletet megérdemel.

"Még nem értünk el semmit sem, téli bajnoknak lenni nem jelent semmit - persze azért büszkék lehetünk a teljesítményünkre. A Crotone ellen nagyon jól védekezünk és nem sikerült ugyan bevinnünk a kegyelemdöfést, de nem voltunk igazán veszélyben, a Crotone egyszer lőtt csak kapura. A helyzetek kialakításán és értékesítésén azonban még dolgoznunk kell" - mondta Sarri.

Fotó: Tippmixpro

Bergamóban sem lehetnek különösebben csalódottak a téli szünetben, hiszen a csapat a felsőházban telel, igaz, a hétvégi, Cagliari elleni vereség nagyon fájdalmasan érintette Gasperiniéket. A kék-feketék joggal bízhatnak a keddi sikerben, hiszen utolsó négy idegenbeli meccsükből hármat megnyertek, összesen tíz lőtt góllal.

Sajnos túlzottan sok csapatinformáció nem áll rendelkezésünkre, így a megalapozott tippeléssel mindenképpen várjuk meg a hivatalos kezdőcsapatokat.

Kiindulási alapnak azonban jó lehet Sarriék hozzáállása a kupához, hiszen az Udinese elleni nyolcaddöntőn például Hamsik, Insigne, Mertens, Albio, Allan és Reina is csak a padon kapott helyet, míg Callejón ott sem.

A két csapat utolsó néhány mérkőzésén nem volt gólgála, noha mindkét csapatot a jó támadósorról is ismerjük. A 2013 szeptember óta lejátszott tíz meccsükön 27 gól esett, négy gólig csupán két ízben jutottak a felek.

Véleményünk szerint inkább ott jár a fejekben a hétvégi bajnoki, amely után két hét szünet következik, így egyik csapat sem szakad majd meg igazán a 90 perc során. A Napolinál alighanem a bajnokság, az Atalantánál pedig az Európa Liga a prioritás, így annak ellenére is tartalékos csapatokat várunk, hogy a legjobb négy közé jutás a tét.

A     fogadóival ellentétben mi nem esküdnénk a hazai győzelemre, ám ha végül nyernek az égszínkékek, gólparádét akkor se várjunk. A kezdőcsapatok és keretek ismeretének hiányában inkább a kevés gólra esküszünk.

[2685455] 2018-01-02 20:45:00 Napoli - Atalantax;