Premier League

Győzelemmel indíthat a Liverpool

A jó formában lévő Vörösök, az utolsó négy bajnokiján nyeretlen Burnley csapatához látogatnak 2018 első napján.

Győzelemmel indíthat a Liverpool. - Fotó: Twitter

Három mérkőzést rendeznek újév első napjának délutánján a Premier League 22. fordulójában, melyek közül a legnagyobb téttel kétségkívül a Burnley-Liverpool találkozó bír. Hiszen amíg a hazaiak a hetedik, addig a vendégek a negyedik pozícióból várják az ütközetet.

1x2    
Burnley Döntetlen Liverpool
6.50 4.20 1.45

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a szezon meglepetéscsapatának titulált Burnley gárdája kezd kipukkadni, hiszen az utolsó négy bajnokiján nem tudott nyerni. Igaz, vereséget csak egyszer szenvedett ezen periódusban, de a bordó-kékeknek gólt lőniük mindössze egy meccsen sikerült az elmúlt időszakban, akkor kétszer találtak be az Old Traffordon, ami egy pontra volt elég.

A hazaiaknál ráadásul Tom Heaton, Robbie Brady, Chris Woord és Stephen Ward is kimarad, ugyanakkor James Tarkowski letöltötte hárommeccses eltiltását, s újfent elfoglalhatja helyét a védelem tengelyében.

[2522955] 2018-01-01 16:00:00 Burnley - Liverpoolx;5

Ami a vendégeket illeti, a Vörösök 15 tétmeccs óta veretlenek, szombaton a Leicestert győzték le hazai pályán Mohamed Salah vezérletével. Az egyiptomi a csapathoz hasonlóan kiváló formának örvend, hiszen 21 bajnokiján 17 gólt jegyez. Hétfőn viszont nem biztos, hogy folytathatja pazar sorozatát, hiszen egy kisebb sérülést szedett össze a Rókák ellen, de Jürgen Klopp szerint vállalni tudja majd futballistája a játékot az újév első napján.

Az egyiptomin kívül egyébként a szokásos hiányzói - Bogdán Ádám, Nathaniel Clyne, Alberto Moreno, Jordan Hnderson, Daniel Sturridge, Marko Grujics - lesznek a vendégeknek, vagyis gyakorlatilag az utóbbi hetekben sikert sikerre halmozó kezdőjét küldheti harcba Klopp mester.

Mindezek tudatában egyáltalán nem meglepő, hogy a bukmékereknél a Liverpool az esélyes, hiszen háromesélyben 1.45-szörös oddson fogadhatunk a vendégekre a    -n, a hazaiak sikere 6.50-szeres, míg a döntetlen 4.20-szoros pénzt érne.

A bukmékerek remek szorzókat kínálnak egyébként a gólokra, a magyar állami iroda a 2,5-nél több találatra 1.70-szeres pénzt fizetne ki, míg, ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.85-szörösét kaphatnánk vissza. Érdemes megjegyezni, hogy a Liverpool az utolsó öt idegenbeli meccsén legalább három gólt mindig szerzett, ami most 2.65-szörös pénzt érne.

[2522955] 2018-01-01 16:00:00 Burnley - Liverpoolx;
237903