NFL

Zárul az alapszakasz, íme minden, amit tudnod kell!

  • varin

Egyetlen olyan meccset rendeznek az utolsó héten, ahol mindkét csapatnak nyernie kell. Íme a tudnivalók.

Magyar idő szerint január első óráiban teljessé válik az NFL rájátszásának mezőnye, az eddig bejutott kilenc csapathoz még három csatlakozhat. Az AFC-ben még négy csapat van versenyben, míg az NFC-ben kétesélyes a párharc. Lássuk, mely csapatoknak kell nyerni és milyen forgatókönyv vezethet számukra a rájátszásba.

Az AFC-ben a négy csoportgyőztes személye már biztos, a két kiadó WC-helyért, pedig a Baltimore, a Tennessee, a Chargers és a Buffalo küzd. A Hollóknak és a Titánoknak csupán győzniük kell, míg a Los Angeles és a Buffalo esetében a győzelem mellett valamelyik rivális botlása is.

Fotó: Archív

A legnehezebb a Chargers helyzete, hiszen saját győzelmük mellett még az kell, hogy a Titans is kikapjon és vagy a Buffalo vagy a Baltimore mérkőzésén jó eredmény szülessen.

A két favorit botlása azonban igen valószínűtlen, hiszen mindketten hazai pályán, motiválatlan ellenféllel játszanak.

Az NFC-ben a New Orleans Tampában szerezheti meg a csoportgyőzelmet, míg a Seattle a rájátszásért küzd az Arizonával. A Seahawks sorsa azonban a Atlanta-Carolina páros kezében is van, hiszen ha a Falcons nem kap ki a Panthers ellen, akkor Wilsonékat nem látjuk a playoffban.

Az Atlanta-Carolina derbi egyébként a nap egyetlen olyan meccse, amely mindkét csapatnak fontos, hiszen a tavalyi ezüstérmesnek győzelem kell a rájátszáshoz, míg a Panthers a Saints botlásával akár csoportgyőztes is lehet.

Az elmúlt évekhez képest kevés lesz tehát az igazán fontos tétmeccs az utolsó héten, így több csapat is pihentethet vagy a rájátszásra vagy pedig a következő szezonra. Ott van például a Steelers, amely bár még odaérhetne az első helyre az AFC-ben, már most lehet tudni, hogy Roethlisberger és Bell is pihenőt kap, amely eséllyel szolgál a Clevelandnek a 0-16 elkerülésére.

Bánjunk tehát nagyon óvatosan minden csapattal, kiemelten fontos az informálódás, hiszen már most több csapat is közölte, hogy masszív pihentetések várhatóak. 

Így például a Kansas City, az LA Rams és a Pittsburgh is csereirányítóval állhat fel a mérkőzés nagy részében, amely a fogadókat könnyedén rossz döntésekre sarkallhatja, ha nem informálódnak megfelelően.

   
  1 2
Philadelphia-Dallas 2.05 1.60
Pittsburgh-Cleveland 1.30 2.95
Indianapolis-Houston 1.35 2.65
New England-NY Jets 1.06 6.00
Detroit-Green Bay 1.30 2.85
Minnesota-Chicago 1.12 4.70
NY Giants-Washington 2.10 1.60
Atlanta-Carolina 1.45 2.35
Seattle-Arizona 1.18 3.80
Denver-Kansas 1.50 2.25
LA Chargers-Oakland 1.22 3.45
Miami-Buffalo 2.00 1.65
Tampa Bay-New Orleans 2.95 1.30
Tennessee-Jacksonville 1.60 2.05
Baltimore-Cincinnati 1.18 3.90
LA Rams-San Francisco 2.25 1.50