Premier League

Újabb siker előtt a City

Pep Guardiola csapata ezúttal a Crystal Palace-t győzheti le könnyedén, méghozzá Londonban.

Győzelemmel búcsúztathatja az óévet a City. - Fotó: Twitter

Két mérkőzést rendeznek az óév utolsó napján a Premier League-ben, az elsőt rögtön ebéd után, amikor is a Crystal Palace és a Manchester City néz farkasszemet Londonban. A mérkőzés egyértelmű esélyese a vendégcsapat, amely zsinórban 18 bajnoki győzelemnél jár.

1x2    
Crystal Palace Döntetlen Manchester City
8.75 6.00 1.25

Lassan elfogynak a jelzők Pep Guardiola csapatára, a City ugyanis sorozatban nyeri meccseit, a fordulót megelőzően 15 ponttal vezette a bajnokságot, így nem meglepő, hogy a csapat bajnoki címére 1.01-nél nagyobb szorzót gyakorlatilag már egyik bukméker sem kínál...

Amennyiben a manchesteri csapat nyerni tud vasárnap is, az új angol rekordot jelentene, hiszen 19 bajnoki meccset zsinórban egyik szigetországi csapat sem nyert meg soha. Európában eddig egyetlen egy gárda volt erre képes, méghozzá Guardiola Bayern Münchenje...

Az Égszínkékeknél ráadásul szinte mindenki bevethető lesz a szilveszteri meccsen, hiszen biztosan csak Vincent Kompany, Philip Foden és Benjamin Mendy nem játszik, David Silva, John Stones és Fabian Delph minimum a kispadra biztosan leülnek.

[2522945] 2017-12-31 13:00:00 Crystal Palace - Manchester Cityx;5

Ami a hazaikat illeti, a Crystal Palace pazar, nyolc meccsből álló veretlenségi szériája megszakadt csütörtök este, ugyanis a Sasok londoni derbit buktak hazai pályán, méghozzá az Arsenallal szemben. Az a mérkőzés pedig áldozattal járt, ugyanis Yohan Cabaye kidőlt az Ágyúsok ellen, játéka erősen kérdéses az óév utolsó napján. A francia mellett Joel Ward, Connor Wickham, Damien Delaney és Mamadou Sakho biztosan kimarad vasárnap.

Mindezek mellett nem mehetünk el szó nélkül, hogy a felek legutóbbi hét egymás elleni mérkőzését rendre a manchesteri gárda nyerte, utóbbi kettőt ráadásul igen nagy fölénnyel, hiszen Guardila alakulata májusban és szeptemberben is egyaránt 5-0-ra tudott győzni. Ezen ütközetek során a Palace egyébként ötször is rúgott gól nélkül hagyta el a pályát, perpillanat 294 perce nem lőtt gólt a londoni csapat a manchesterinek.

Mindezek tudatában egyáltalán nem meglepő, hogy a bukmékereknél toronymagas favorit a Manchester City, hiszen háromesélyben 1.25-szörös oddson fogadhatunk a vendégekre a    -n, a hazaiak sikere 8.75-szörös, míg a döntetlen hatszoros pénzt érne. A legalább kétgólos City sikerre csak 1.65-szörös, míg a minimum háromgólos vendég győzelemre mindössze 2.45-szörös oddson fogadhatunk.

A bukmékerek szerint a vendégsiker mellett a gólzáporra is nagy esély mutatkozik, mivel a magyar állami iroda a 2,5-nél több találatra 1.35-szörös pénzt fizetne ki, viszont, ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.70-szeresét kaphatnánk vissza.

[2522945] 2017-12-31 13:00:00 Crystal Palace - Manchester Cityx;
237903