Nemzetközi foci

Révbe ér a Man. City, sztárok érkeznek Spanyolországba - jóslatok 2018-ra

Mi vár ránk 2018-ban? Erre a kérdésre kereste a választ egy angol oldal néhány bátor jóslattal.

Fotó: Archív

Elérkeztünk az év utolsó napjához, egy kis ivászat és némi dínomdánom választ el minket 2018-tól. Néhány napig a világfutball is megpihen ilyenkor, ám a csend nem tart sokáig, hiszen a topligák többsége már január első hétvégéjén folytatódik. Hogy milyen lesz a 2018-as év, azt egyelőre nehéz megjósolni, mindenesetre az biztos, hogy egy izgalmas BL-tavasz és egy világbajnokság is vár ránk az új esztendőben. Lássunk néhány vakmerő jóslatot a Seb Stafford-Bloor oldaltól a következő 365 napra.

Nem nyer veretlenül bajnokságot a Manchester City

Bármennyire is szenzációsan muzsikálnak az égszínkékek, úgy lehozni egy PL-évet veretlenül, hogy közben még a kupákban és helyt kell állniuk, gyakorlatilag lehetetlen. Az oldal jóslata szerint nem egy Manchester United vagy egy Chelsea, hanem egy Stoke City lesz majd, amely az első csapást méri Guardiola csapatára.

A Bajnokok Ligája viszont meglesz Pepéknek

A Real-PSG-Barcelona-Chelsea négyesből két csapatot máris kipipálhatnak Manchesterben, ráadásul a kitűnő sorsolás után gyakorlatilag már a legjobb nyolc között érezhetik magukat. A támadó tandem kolosszális formában van, Pep Guardiola pedig láthatóan élvezi a munkát az angol iparvárosban. Nem lesz megállás, a City az esélyeknek megfelelően révbe ér a BL-ben.

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?
   
Manchester City 3.80
PSG 5.50
Bayern München 5.75
Barcelona 7.50
Real Madrid 8.25

Hazard távozik a Chelsea-től

Hosszú-hosszú ideje udvarol már Hazard-nak a Real Madrid és idén nyáron révbe is érhetnek akár a spanyolok. A belga játékos már távolról sem fiatal, így ha szeretne Cristiano Ronaldo örökébe lépni a spanyoloknál, erre most van itt az idő!

Fotó: Archív

Coutinho pedig Barcelonába költözik

Ez is egy régóta várt házasságkötés lehetne, amely ráadásul nem kizárt, hogy már télen valósággá válik. Rendkívül bátor jóslatok még akár egy Coutinho-Suárez cserét is elképzelhetőnek tartanak, de az azért valószínűbb, hogy a katalánok inkább eurószázmilliókkal támadnak majd.

Edzőváltás Párizsban

Unai Emery alatt már a Barcelona elleni 1-6-ot követően is mozgott a kispad, azt ugyanis igen kevesen tagadják, hogy a BL-nyolcaddöntő visszavágóját a baszk mester taktikázta el alaposan. Tegyük fel, hogy kiesik a Real Madrid ellen már a legjobb 16 között a szanaszét erősített PSG és már márciusra véget ér számukra a szezon érdemi része. Na ez az, amit aligha úszhat meg Emery.

Kiesik a Stoke City

Az angol szakírók Mark Hughes-ban látják a City minden problémáját, így egyes bátor jóslatok arra voksolnak, hogy a szimpatikus, őszinte futballt játszó kiscsapat idén elbúcsúzik. Kérdéses, hogy ahogy mondjuk a West Ham és az Everton tudott újítani a pocsék rajt után, úgy a Stoke-nál is összejön-e ez. Mindenesetre nem lenne csoda, ha a Swansea és a Newcastle mellett a piros-fehérek búcsúznának.

Tipp: Kiesik a Stoke City
Odds: 3.75

Dele Alli lesz a legdrágább angol játékos

Alli még csak néhány éve futballozik a Tottenhamnél, így őt aligha fűzik olyan gyengéd érzelmek a klubhoz, mint például Harry Kane-t, aki ott nőtt fel. Nagy lökést adhatna a 21 éves játékos karrierjének egy esetleges váltás, márpedig esetében nem lenne túlzás a százmillió eurós vételár sem.

Viszlát, videóbíró!

Egyelőre a videóbíró megítélése finoman szólva is vegyes. Ahol van, ott az a baj, ahol nincs, ott pedig nagyon hiányzik. Egyelőre igen sok fennakadást okoz az alkalmazása, és bár sok rossz ítélettől menthet meg minket az asszisztencia, de a kényszerszünet és különböző furcsa játékhelyzetek több fejfájást hoznak, mint megoldást.

Wenger visszavonul

Ez persze minden év egyik legizgalmasabb beszédtémája, de talán 2018 nyarán végre bekövetkezik. A francia mesternek bármilyen nagy is a respektje és a múltja a klubnál, örökké nem nézhetik tétlenül, hogy a megújulás és a sikerek elmaradoznak.