Premier League

Ideje, hogy megszakadjon a MU rossz szériája

A rossz passzban lévő Manchester United a pocsék formában lévő, november vége óta nyeretlen Southamptont fogadja.

Mourinhóékra ráférne már egy győzelem. - Fotó: Archív

A Premier League 21. fordulójának szombati zárómérkőzése egy igen érdekes összecsapás lesz, hiszen két botladozó csapat, nevezetesen a Manchester United és a Southampton együttesei csapnak össze az Old Traffordon. A bukmékerek szerint a Vörös Ördögök a meccs toronymagas favoritjai, azonban nagy kérdés, hogy ilyen szorzón megéri-e rájuk fogadni.

1x2    
Manchester United Döntetlen Southampton
1.35 4.70 8.00

José Mourinhóék ugyanis igen nagy gödörbe kerültek az elmúlt napokban. Kiesés a Ligakupában a másodosztályú Bristol Cityvel szemben, 94. perces pontvesztés Leicesterben, azt követően pedig csak mázlival szereztek pontot hazai pályán a Burnley ellen. Noha nem akarjuk az előbb említett együttesek teljesítményét lekicsinyíteni, de a Unitednak ezeket a találkozót simán be kellett volna húznia.

Nem így történt, s Manchester vörös felében aggódhatnak a szurkolók, hiszen a City most már tényleg beláthatatlan távolságban - 15 pont - van, a Chelsea feljött egy pontra, de a Liverpool, Tottenham, Arsenal trió is vészesen közeledik, a hármas utóbbi két tagja már csak hat egységre van a csapattól.

A rossz forma és az óriási nyomás mellett egyre több hiányzóval is számolnia kell a portugál szakvezetőnek, szombaton például Michael Carrick, Chris Smalling, Antonio Valencia, Marouane Fellaini és Eric Bailly biztosan nem lép pályára, de Matteo Darmian és Anthony Martial szereplésére sem mutatkozik túl sok esély.

[2522948] 2017-12-30 18:30:00 Manchester United - Southamptonx;5

A vendégeknél sem túl rózsás a helyzet, hiszen a Southampton november vége óta nem tudott mérkőzést nyerni, pedig a Szentek azóta már hét meccsen is pályára léptek. Legutóbb karácsony másnapján, amikor is igen nagy pofonba néztek bele a Tottenham otthonában.

Southampton#eng-southampton#5

Öröm az ürömben, hogy Mauricio Pellegrino egyre több játékosára számíthat, az Old Traffordon biztosan már csak a Cédric Soares, Ryan Bertrand, Charlie Austin trióra nem léphet pályára, illetve Virgil van Dijk, aki a Liverpoolhoz igazolt.

A Soton idegenben egyébiránt borzasztóan teljesít, utolsó hét házon kívüli bajnokiján nem tudott nyerni, pontot is csak kettőt szerzett, méghozzá a gyengécske Bournemouth és az újonc Brighton otthonában.

Az utóbbiaknak, illetve a hazai pálya előnyének köszönhetően, ahogy fentebb is említettük, a bukmékereknél a Manchester United a toronymagas esélyes, hiszen háromesélyben 1.30-szoros oddson fogadhatunk a hazaiakra a    -n, a vendégek sikere nyolcszoros, míg a döntetlen 4.70-szeres pénzt érne. A MU papíron keresve sem találhatna jobb és alkalmasabb ellenfelet, mint a Southampton, hogy megszakítsa rossz formáját, ám úgy véljük, hogy ilyen oddson nincs érték a botladozó Vörös Ördögökben.

A bukmékerek szerint a gólokra nagy esély mutatkozik, mivel a magyar állami iroda a 2,5-nél több találatra 1.65-szörös pénzt fizetne ki, viszont, ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk kétszeresét kaphatnánk vissza.

[2522948] 2017-12-30 18:30:00 Manchester United - Southamptonx;
237903