Spanyol foci

A PSG elleni párharcon múlik Zidane jövője?

Mióta kinevezték a Real Madrid élére, még soha nem kínáltak ilyen alacsony oddsot a távozására Zinedine Zidane-nak.

Zidane vállán egyre nagyobb a nyomás? / archív

A Barcelonával szemben elbukott madridi El Clásico után szinte biztossá vált, hogy a Real Madrid nem tudja megvédeni a címét a spanyol bajnokságban, hiszen a katalán rivális immáron 14 pontos előnyre tett szert, igaz a blancóknak van még egy elmaradt mérkőzésük is.

Mindenesetre a fogadóirodáknál 1.05 körüli szorzón mérik a Barcelona aranyérmét, vagyis vehetjük akár készpénznek is a trónfosztást.

A Real Madrid számára tehát idén már "csak" a Bajnokok Ligája megnyerése maradt, ám a királyi gárda kezét nem fogta Fortuna a sorsoláskor, hiszen a bombaerős PSG ellen játszik majd a nyolcaddöntőben. A franciák elleni párharc Zidane karrierjére is hatással lehet.

Az egyik angol fogadóiroda 2.50-es szorzóra csökkentette Zidane távozásának esélyét, ilyen alacsony számot pedig még soha nem kapott a francia mester, mióta leült a madridi kispadra.

"Madridban nem úgy alakulnak a dolgok, mint ahogy azt szezon előtt eltervezték, és egyre nagyobb valószínűségét látjuk annak, hogy Zidane meg fogja fizetni a rosszul sikerült félszezont" - fogalmazott a bukmékeriroda szóvivője.

Zidane-t 2016 januárjában nevezték ki a Real Madrid élére,ahol azóta spanyol bajnokságot, spanyol szuperkupát, két Bajnokok Ligáját, két Európai Szuperkupát és két klubvilágbajnokságot is nyert.

Ilyen előzmények után egy átlagos klubnál szóba sem jöhetne az edző menesztése egy gyengébbre sikeredett idény után, csakhogy a Real Madrid nem átlagos klub, ráadásul az elnököt Florentino Péreznek hívják.

A Real Madrid legközelebb január 7-én a Celta Vigo ellen lép pályára.

[2580718] 2018-01-07 20:45:00 Celta Vigo - Real Madridx;
240918