Angol foci

Világrekord átigazolás, sosem vettek még ennyiért védőt

  • gb1

Szerdán hivatalossá vált, hogy Virgil van Dijk 75 millió fontért a Liverpool csapatához igazol, árával bő 20 milliót vert a második helyezett Kyle Walkerre.

A Jürgen Klopp által irányított gárda sokkoló bejelentése letarolta a sportsajtót, hiszen a 26 éves holland játékos minden idők legdrágább hátvédje lett. Több csapat is versenyben volt érte egészen az utolsó pillanatig, sőt úgy tűnt, hogy a Manchester City lehet a befutó, de immár nem kérdéses, hogy januártól az Anfielden folytatja.

A transzfer összege persze messze elmarad a támadószekcióban szereplő játékosok eszeveszett árától, azonban a második legdrágább bekk-játékosért, Kyle Walkerért a City 54 millió fontot fizetett, tehát szignifikánsan több pénzről született döntés.

Van Dijk már nyáron is a vörösek fókuszában volt, de végül maradt a St. Maryben, miután a Southampton hivatalos panasszal élt a Premier League felé, miszerint a Pool sportszerűtlen eszközöket bevetve akarta magához édesgetni a játékost. A Mersey-parti klub kénytelen volt elnézést kérni, és ideiglenesen visszavonni ajánlatát az egykori Celtic-védővel kapcsolatban. Az ügylet kapcsán egyébként a skótok is jól jártak, hiszen a vétel 10%-a Brendan Rodgers csapatát illeti.

A Liverpool előszeretettel rabol rá Southampton játékosokra, már-már hagyománynak számít, hogy elhozzák a legjobbjaikat. Az utóbbi évek transzfereinek összértéke egészen elképesztő 170 millió fontra rúg.

A Liverpool igazolásai a Southamptontól
Van Dijk £75m
Mane £34m
Lallana £25m
Lovren £20m
Clyne £12m
Lambert £4m
Összesen £170m

Kloppék legközelebb a tabellán 8. Leicester Cityt fogadják szilveszter előnapján.

    
Liverpool Döntetlen Leicester
1.30 5.25 8.00
237903