Magyar válogatott

Nem közpénzből fizetik a válogatott edzőit és amúgy sem kerestek tízmilliókat - MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség cáfolta a Sport Plusz értesüléseit, amelyek több tízmilliós bérekről szóltak.

A Ripost a Sport Plusz összeállítására alapozva írta meg nemrég, hogy a magyar válogatott edzők 2010-től kezdődően mekkora juttatásban is részesültek. Mint arról a hetilap beszámolt, Dárdai Pál körülbelül 30 milliót, Egervári Sándor a 38 hónap alatt 351 milliót, az Eb-re kijutó Bernd Storck pedig 780 millió tehetett zsebre szolgálataiért, míg George Leekens apanázsa havi 15 millió forint. Az újság szerint az MLSZ 2010 óta 1 milliárd 254 millió forintot fizetett ki a szövetségi kapitányoknak - írja a Sport Plusz. Az MLSZ azonban most hivatalos közleményben cáfolta a pletykákat.

Mint arról a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos oldalán beszámol,

2010 óta egyetlen szövetségi kapitány fizetése sem érte el a havi 10 millió forintot, ráadásul az MLSZ a kapitányok javadalmazásához nem használ fel közpénzt.

A szövetség igen kritikusan fogalmaz a sajtóhírekkel kapcsolatban:

"Sokadszorra fut körbe a magyar sajtóban olyan álhír, amely – az újságírószakma minimális elvárásait sem teljesítve – súlyosan felelőtlen módon, ténynek álcázva közöl egyértelműen hamis információkat a magyar férfi A-válogatott szövetségi kapitányainak fizetéséről.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az elmúlt években számtalan alkalommal világossá tette, hogy ezek a légből kapott, mondvacsinált hírek köszönőviszonyban sem állnak a valósággal, ennek ellenére számos sajtóorgánum sajnos a mai napig forráskritika nélkül átveszi ezeket a találgatásokat. Ismételten szeretnénk egyértelművé tenni, hogy a szövetségi kapitányok a sajtóban közkézen forgó összegeknek negyedét-ötödét sem keresték.

Leekens sem kap havi 15 milliót - Fotó: Archív

A további valótlan állítások miatt fontos azt is ismételten egyértelműsíteni, hogy – az álhírekkel ellentétben – az egyes kapitányok fizetése között nem volt érdemi különbség, és az MLSZ minden kapitány munkáját a megbízatása kezdetétől annak befejezéséig folyamatosan honorálta anyagilag. Az MLSZ nem várja el senkitől, és nem engedi meg, hogy szerződés és fizetés nélkül végezze a munkáját" - olvasható a közleményben.

A sikertelen világbajnoki selejtezősorozatot követően Magyarország az 53. helyen kezdi majd meg a 2018-as esztendőt.