Olasz foci

Én vagyok a legrosszabb edző a ligában - Gattuso

Az biztos, hogy nem egy taktikai zseni, de nála jobban senki sem akar nyerni.

Fotó: 90min

Egy igen érzelemdús, izgalmas mérkőzésen diadalmaskodott az AC Milan szerda este az Olasz Kupa negyeddöntőjében. A Rossonerik hatalmasat küzdve, végül a hosszabbításban szerzett góllal ütötték ki az Intert a Coppa Italiából, amely a bajnokságban is nagy lökést adhat számukra. Habár a piros-feketéknek bőségesen volt szerencséjük is a városi rivális elleni, a küzdőszellemet nem érhette kritika, Gattuso igencsak feltüzelte csapatát a Derby della Madonninára.

"Lehetséges, hogy én vagyok a legrosszabb edző a ligában, de ezt azzal kompenzálom, hogy mindig, minden körülmények között nyerni akarok, még akkor is, ha a fiammal játszom a kertben. Most ismét a srácokon a sor, hogy bizonyítsák, a kupasiker nem csak egy véletlen műve volt. Két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a bajnokságban és muszáj pontokat szereznünk, hogy feljebb másszunk a tabellán.

Őszintén szólva nem láttam nagy különbséget a szerdai meccs és a hétvégi, Atalanta elleni bajnoki között. Lehet, hogy egyesek őrültnek tartanak, de így van. A következő meccsek mindenesetre sok mindent eldöntenek, remélem, végleg magunk mögött hagyjuk a negatív szériát."

Gattuso még rutintalannak számít a szakmában, bár négy éve edzősködik, a Milan messze a legkomolyabb állomáshelye, és saját bevallása szerint még nem is tud úgy viselkedni a kispadon, mint egy tréner.

Embed from Getty Images

"Januárban 40 éves leszek, de még mindig úgy gondolkodom, mint egy játékos, éhes vagyok a sikerre. Edzőként sem fogom vissza magam, ha valakinek mondani akarok valamit, akkor egyenesen az arcába fogom tolni a véleményemet. Nagyon sokat kell még dolgoznom nekem is, de az Inter elleni siker lélegzetvételnyi szünethez juttatott minket, ami esély lehet az újrakezdésre" - nyilatkozta Gattuso.

A bajnokságban 11. helyen álló Milan nem sokat pihenhet, a szerdai 120 perc lefújását követően alig 60 órával már Firenzében van jelenésük, ahol 2014 óta nem tudtak nyerni. Ennek fényében nem csoda, hogy a Violákra csupán 2.10-szeres szorzóval fogadhatunk a    -nál.

[2588503] 2017-12-30 12:30:00 Fiorentina - AC Milanx;