Premier League

Ez lehet a legjobb tipp a Newcastle-Manchester City meccsre

A rivális United a City kezére játszott, míg a Newcastle felszabadultan léphet pályára a Premier League 20. fordulójában.

Gólváltásra fogadunk a Manchester City soros bajnoki meccsén. - Fotó: Twitter

A Premier League 20. fordulójának utolsó előtti mérkőzésén a Manchester City Newcastle-be látogat. A vendégek toronymagasan vezetik a bajnokságot, köszönhetően annak, hogy a mostani fordulóban is a csapat kezére játszott a legfőbb rivális. A hazaiak egy pontra vannak a kiesést jelentő 18. helytől, a múlt szombati siker viszont erőt adhat a gárdának.

1x2    
Newcastle Döntetlen Manchester City
12.00 6.25 1.20

A forduló előtt 13, perpillanat 12 ponttal vezeti a Manchester City a városi rivális United előtt a Premier League-et, köszönhetően annak, hogy José Mourinho együttese hatalmas meglepetésre csak 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Burnley-vel. Ha pedig ez így megy tovább, akkor Pep Guardiola nagyjából március közepére vagy végére révbe érhet gárdájával...

Természetesen ennek nagyon örülnének Manchester kék felében, de a katalán mester nem biztos, hiszen emlékezhetünk rá, amikor 2014 márciusában bajnok lett a Bayern Münchennel, a Bajnokok Ligája elődöntőjére már nem tudta felpörgetni csapatát, s 5-0-s különbséggel esett ki a Real Madriddal szemben.

Papíron ez a Cityvel nem fordulhat elő, de ekkora előnynél, illetve látva a csapat év végi sorsolását, szinte biztos, hogy Guardiola rotálja majd csapatát szerdán este, s a szokásosnál melegebb lehet a pite a manchesteriek számára. A hírek szerint ugyanis a Bournemouth ellen egyetlen percet sem játszót Gabriel Jesus, Yaya Touré és Eliaquim Mangala is kezdhet, míg a déliek ellen csereként beszálló Danilo, Bernardo Silva és Ilkay Gündogan úgyszintén.

[2522939] 2017-12-27 20:45:00 Newcastle United - Manchester Cityx;5

Noha az előbb említett játékosok nem most jöttek le a falvédőről, de jelenleg nem az alapcsapat tagjai, vagyis lehet keresnivalója a Newcastle együttesének. Annak a gárdának, amely október közepe után szombaton ismét nyerni tudott, hiszen Rafa Benítez együttese a West Ham otthonában győzött 3-2-re. Az a siker pedig kihozta a Szarkákat a gödörből, a három pont különösen jót tett a játékosok lelkivilágának az ünnepekkor.

A hétvégi sikert főleg a csapatkapitány, Jamaal Lascelles újbóli jó játékának tulajdonítják, vele egyértelműen masszívabb a Newcastle. Erre pedig lehet építeni szerdán, hiszen a fekete-fehéreknél biztosan csak Alekszandar Mitrovics és Jesús Gámez marad ki, a többi játékosára egytől egyig számíthat Benítez mester, avagy a legjobbjait küldheti csatába.

Mindezek után, illetve hogy a Newcastle lesz a pályaválasztó, borítékolható, hogy a hazaiak mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el a listavezetővel szemben. Már pedig az előjelek alapján, akár egy döntetlen is benne van a pakliban, ám sokkal inkább érdemesebb gólváltásra fogadni.

Ugyanis a felek utolsó két egymás elleni tétmeccsén mindkét csapat betalált, arról nem is beszélve, hogy hiába fut parádés szezont a City, a gárda utolsó kilenc meccséből hétszer is előfordult az, hogy mind Guardiola alakulata, mind az éppen aktuális ellenfél betalált. S meglepő, de ezen együttesek közé tartozik például a táblázat hátsó feléhez tartozó Huddersfield, Southampton vagy a fentebb már említett West Ham is.

Összességében tehát szerintünk minden adva van egy jó, gólgazdag meccshez, méghozzá olyanhoz, amelyen mind a Newcastle, mind a Manchester City betalál.

Newcastle-Manchester City
hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@ 1.75
Fogadási határidő: 20:45
[2522939] 2017-12-27 20:45:00 Newcastle United - Manchester Cityx;
237903